2021 Oscar Adayı Filmlerine Bir Bakış
2021 Oscar Adayı Filmlerine Bir Bakış

2021 Oscar Adayı Filmlerine Bir Bakış

2021 Oscar Ödüllerine “En İyi Film” dalında aday olan 8 filmi gelin hep birlikte inceleyelim. İşte aday filmler…

The Father

Adaylar arasındaki favori filmlerden olan The Father, yaşlılık psikolojisinin nasıl hissettirdiğini yalın bir dille anlatıyor. Her ne kadar sade bir anlatımı olsa da izleyici üzerindeki etkisi bir hayli çarpıcı. Bunda usta oyuncu Anthony Hopkins’in de payı elbet büyük, kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiliyor. Hak ettiği üzere de “En İyi Erkek Oyuncu” dalında aday oldu. Yönetmen Florian Zeller’in kendi tiyatro oyunundan uyarladığı The Father, yıllar sonra da akılda yer eden yapımlardan olacaktır.

Judas and the Black Messiah

“Youtube-JUDAS AND THE BLACK MESSIAH – Official Trailer-Warner Bros. Pictures”

Gerçek bir hikâyeye dayanan bu yapım belki de adaylar arasındaki en çarpıcı film. ABD’de bir dönem etkili olan Black Panther Partisi’ne odaklanan film, sadece oyuncu performanslarını görmek için bile izlenmeyi hak ediyor. Özellikle de Daniel Kaluuya ve LaKeith Stanfield ikilisi karakterlerini adeta yaşamışlar, bu sayede de her ikisi “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında aday oldular.

2021 Oscar Adayı: Mank

David Fincher, babası Jack Fincher’ın senaryosunu filme çekerek Oscar’da 10 adaylık elde etti. Her ne kadar çok sayıda adaylık elde etse de favori filmlerden olduğu söylenemez. Özellikle de izleyiciler tarafından çok sıkıcı bulundu. Tarzından uzaklaştığı için bir hayli eleştirildi ve bu yüzden geniş kitlelere ulaşamadı. Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins gibi isimlerin bulunduğu kadroda oyunculuklar iyi olsa da sürükleyicilik bakımından vasatı aşamayan bir yapım.

Minari

1980’li yıllarda Koreli bir ailenin Amerika’daki tutunma hikâyesine odaklanan film, yönetmen Lee Isaac Chung’ın kendi çocukluk öyküsünden uyarlama. Steven Yeun’a “En İyi Erkek Oyuncu”, Yuh-Jung Youn’a “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında adaylık getiren başarılı yapımın, Oscar heykelciğine uzanması zor olsa da takdir edilen filmlerden biri olmayı başardı.

Minari
Minari

Nomadland

Youtube-NOMADLAND | Official Trailer | Searchlight Pictures-SearchlightPictures”

Chloé Zhao’nun yönettiği Nomadland, Oscar’ın favorisi olarak gösteriliyor. 60’lı yaşlardaki bir kadının ekonomik çöküntü sonrasında karavanında göçebe bir hayat yaşamasını konu edinen film, eşsiz görüntüler eşliğinde izleyicisini de bu yolculuğa davet ediyor. Usta oyuncu Frances McDormand, yine kendine hayran bıraktığı performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” dalında adaylık kazandı, üstelik bu dalda favoriler arasında gösteriliyor.

Promising Young Man

Emerald Fennell imzalı filmde, Carey Mulligan’ın canlandırdığı Cassie karakterinin intikam öyküsünü anlatıyor. Mulligan’a “En İyi Kadın Oyuncu” dalında adaylık getiren yapım, eleştirmenlerin beğenisini kazansa da izleyicileri ikiye bölmüş durumda.

Sound of Metal

Darius Marder’ın yönettiği film, baterist bir adamın işitme kaybı yaşaması sonucu yaşadıklarını anlatıyor. Riz Ahmed’in övgü toplayan performansı için bile izlenmeyi hak eden bir yapım.

The Trial of the Chicago 7

Daha çok senarist kimliğiyle ön plana çıkan Aaron Sorkin’in yazıp yönettiği film, 1968’de hükûmet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın duruşmasına odaklanıyor. ABD tarihinin bu önemli duruşmasını izlerken ülke tarihimizdeki duruşmalarla da benzer yönlerine rastlayacaksınız.

Bonus: 2021 Oscar için “En İyi Film” dalında aday olamayan fakat çeşitli adaylıklar elde eden şu filmlere de şans verebilirsiniz;

Pieces of a Woman, Another Round, Ma Rainey’s Black Bottom, The United States vs. Billie Holiday, One Night in Miami, Borat Subsequent Moviefilm, Hillbilly Elegy, The White Tiger, Onward, Over the Moon, A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, Soul, Wolfwalkers, Quo Vadis, Aida?, The Man Who Sold His Skin, Better Days, Collective (Colectiv), News of the World, Emma., Mulan, Da 5 Bloods, Greyhound.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2021 Oscar Adayı Filmlerine Bir Bakış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin