Ayda 10.000 TL ve Üzeri Kazandıran Meslekler

Kariyer amaçlı yapılmasının dışında meslekler ve maaşları, daha iyi bir yaşama sahip olmak için değerlendirilen konulardan biridir. Ayda 10 bin TL maaş alan meslekler arasında daha çok eğitime dayalı işlerin olması, bu meslekleri aynı zamanda kariyer odaklı hale getirmektedir. İşte ayda 10.000 TL ve üzeri kazandıran meslekler…

Ayda 10.000 TL Kazandıracak Meslekler

Profesörlük

Orta düzeyde bir profesörün aylık kazancı 10.000 TL ve üzeri rahatlıkla olabilmektedir. Hangi alanda ihtisas yapıldığı ve kariyere devam edildiği, bu mesleğin kazançlarında daha belirleyici rol oynamaktadır. Ancak genel bir ortalama ile bir profesör maaşının, çok rahat bir şekilde 15 bin TL dolaylarında olduğunu söyleyebiliriz.

Hakim ve Savcılık
Hakim ve Savcılık

Hâkim ve Savcılık

Hâkim ve savcıların ortalama maaşı ise, yine 11.000 TL dolaylarındadır. Mesleğe yeni başlamış hâkim ve savcılar düşük ortalama ile rahat bir şekilde 10.000 TL kazanırken, mesleğinde tecrübe kazanmış ve daha farklı pozisyonlarda yer alan savcı ve hakimlerin aylık kazançları 15.000 TL’nin üzerine çıkmaktadır.

Avukat

Mesleğe henüz yeni başlamış avukatların maaşları, kurum ve işletmelerde yaklaşık 6 bin TL civarındadır. Ancak mesleğinde tecrübe kazanan avukatlar, 8 ile 12 bin TL arasında çalışmış oldukları yere bağlı olarak maaş alabilirler. Avukatın kendi ofisini açarak serbest olarak hizmet vermesi durumunda, aylık kazancı çok ciddi rakamlara ulaşmaktadır.

Uzman Hekimlik
Uzman Hekimlik

Uzman Hekim

Gerekli tecrübeyi kazanarak uzman hekim statüsüne ulaşan doktorların maaşları, 8000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. Özellikle bazı tıp dallarında uzman hekim olarak görev yapan kişilerin aylık kazançlarının, bu tutarların çok daha üzerinde olması mümkündür. Genel cerrahların maaşları ise minimum 15.000 TL’den başlıyor.

#Sağlık alanında diğer meslekler ve maaşları hakkında detaylı bilgilere ihtiyacınız varsa “Sağlıkta En Çok Para Kazandıran Meslekler” yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Psikolog Doktorluk

Tecrübe durumuna göre psikolog doktorların maaşı ayda 10.000 TL üzerindedir. Hekimlik mesleğinin bir kolu olan psikolog doktorların maaşları muayenehane, klinik veya hastanede çalışma durumlarına göre de değişebilmektedir. Kamuda veya özel sektörde çalışma durumlarına göre de maaşlarda değişiklikler olabilmektedir.

Diş Doktorluğu 

Psikolog doktorluk gibi Diş doktoru maaşları da aylık 10 bin TL üzerindedir. Yine aynı psikolog doktorlarda olduğu üzere bu hekimlik dalında çalışan doktorların çalışma yerlerine göre maaşlarında değişiklik olmaktadır.

#Diş Doktorluğu hakkında detaylı meslek ve maaş yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Diyetisyenlik/ Beslenme Uzmanlığı

Diyetisyenlik/Beslenme Uzmanlığı maaşları tecrübe ve çalışılan yere göre değişmekle birlikte ortalama baz alınarak 10.000 TL ve üzeri kazandıran meslekler arasında yerini koruyor. Klinik, kamu, özel sektör veya muayenehane çalışmasına göre aylık maaş oranlarında değişim olabiliyor.

Eczacı Maaşları

Üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık lisans programlarını tamamlamaları gereken Eczacıların mesleklerini icra edebilmeleri için 6 aylık zorunlu stajlarını da tamamlamaları gerekiyor. Eğer bu staj programı tamamlanmaz ise eczane açmaları veya hastanelerde eczane teknisyeni olarak çalışmaları mümkün olmuyor. Uzman eczacı olabilmek için ise UES sınavına girerek başarılı olmak ve 3 yıllık eğitim almak gerekiyor.

Biyokimya Uzmanı

Biyokimya Uzmanı olabilmek için 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıllık uzmanlık eğitimi alınması gerekiyor. Tıp alanındaki diğer dallar gibi yoğun bir eğitim süreci olan bu meslekte maaşlar kişinin çalıştığı yere göre değişebiliyor. Özel ve kamu kıyaslandığında özel hastanelerde görev alan Biyokimya uzmanlarının maaşlarının daha yüksek olabildiği görülüyor. Hastanın gerekli numunelerinin alınmasından başlayarak sonuçların uzman doktora rapor edilmesine kadar gerekli tüm analizlerin yapılmasını sağlayan Biyokimya Uzmanları sağlık sektöründe önemli bir görevi icra ediyorlar.

Epidemiyolog/Epidemiyoloji doktoru
Epidemiyolog/Epidemiyoloji doktoru

Epidemiyolog/Epidemiyoloji Doktoru

Noterlik

Serbest meslek erbabı olarak sayılabilecek hizmete dayalı mesleklerden biri olanı noterlik, aylık 10.000 TL ve üzerinde kazanç sağlamaktadır. Özellikle noterlik hizmeti veren yerin işlek bir konumda olması, noter işlemleri için daha fazla insanın tercih etmesine sebep olarak kazançların artmasına yardımcı olabilir.

Tüccarlık

Doğrudan bir meslek gibi algılanmasa da ticarete dayalı işler yapmanız, 10 bin TL ve üzerinde para kazanmanızı sağlayacak işler arasındadır. Alım satıma dayalı olan bu iş sayesinde aylık gelirinizi çalışma performansınıza ve sattığınız ürüne göre artırabilirsiniz.

Meslekler ve maaşları dikkate alındığında yukarıda sayılanların dışında mali müşavirlik, pilotluk, veteriner hekimlik, eczacılık sigortacılık, mühendislik ve diyetisyenlik gibi meslek dallarının iyi bir gelir ortalamasına sahip oldukları da bilinmektedir.

Bilgi Teknolojileri Müdürü/Yöneticisi
Bilgi Teknolojileri Müdürü/Yöneticisi

Bilgi Teknolojileri Müdürü/Yöneticisi

Geleceğin meslekleri arasında önemini koruyan Bilgi Teknolojileri, maaş olarak da tatminkar avantajlar sunuyor. Özel şirketler yanında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilen Bilgi Teknolojileri personeli özellikle yönetici-müdür seviyesinde ayda 10.000 TL üzerinde maaş alıyor. Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu olan yöneticilerin maaşları ise 12.000 TL ve üzeri maaş ile görevlerini icra ediyorlar.

Yazılım Geliştirme Mühendisleri

Günümüz dijital ortamında popüler meslekler arasında yer alan Yazılım Geliştirme Mühendisleri tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de yüksek maaş alıyor. Üniversitelerin Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olan mühendisler özellikle özel sektörde daha fazla maaş alıyorlar.

Veri Tabanı Mimarları 

Geleceğin meslekleri arasında öne çıkan mesleklerden biri olan veri tabanı mimarlarının maaşlarının yıllık olarak dolar bazında 100.000 ile 101.000 dolar arasında olması öngörülüyor. Yine yapılan araştırmalara göre genel bazda bu meslek için 2029 yılına kadar 12. 800 kişiye ihtiyaç olacağı vurgulanıyor.

Hava Trafik Kontrolörü

Hava trafik hizmetini sağlayan, havaalanı apronlarında veya uçuşun herhangi bir aşamasında hava araçlarının çarpışmalarını önleyen ve rota desteği veren Hava Trafik Kontrolörlüğü mesleği de yüksek maaşlı meslekler arasında yer alıyor.

Pilot

Hava ulaşımı sektöründe Pilot maaşları oldukça yüksek seviyelerde yer alıyor. Maaşlar, tecrübe ve çalışılan havayolu şirketine göre değişebiliyor. Pilot olabilmek için askeri okulların pilotluk bölümünü tamamlamak ve başarılı olmak veya üniversitelerin Pilotaj bölümlerinden başarı ile mezun olmak gerekiyor. Bunların dışında yine üniversitelerin 4 yıllık herhangi bir bölümünden mezun olup Türk Hava Yolları’nın Uçuş Akademisine ücretsiz olarak başvuru yapılabiliyor veya ilgili konuda eğitim veren kursların teorik ve 45 saatlik uçuş eğitiminden sonra pilot olunabiliyor. Bu kurslarda PPL lisansı veriliyor.

Host/Hostes/Kabin Memuru

Hava Yollarında uçuş host/hostes ve Kabin Memuru maaşları 7000 TL ve üzeri olarak seyrediyor. Hava taşıtlarında yolcu güvenliği, hizmeti ve konforu için görev alan host, hostes ve kabin memurları gençler arasında popüler meslekler arasında yer alıyor.

Banka Müdürü/Banka Yöneticisi 

Banka şube müdürü olabilmek için ilgili üniversitelerin İktisat, Çalışma Ekonomisi, Bankacılık ve Finans ve İşletme bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Alnında yüksek lisan yapmış kişiler tercih konusunda daha öne çıkıyor. Mesleki yaşamına banka departmanlarında görevli olarak başlayan çalışanlar başarı durumlarına göre terfilerle banka yöneticisi ve banka müdürü olabiliyorlar. Türkiye genel ortalamasına göre banka müdürü ve yöneticisi maaşları 10.000 TL ve üzeri kazanan meslekler arasında yer alıyor.

Finans Direktörü

Finans direktörleri şirketlerde finansal kontrolleri gerçekleştiriyorlar. Şirketlerin iş yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamada önemli bir role sahip olan finans direktörlerinin aldıkları maaşlar şirketin büyüklüğüne, iş koluna göre değişebiliyor.

Mali Müşavir

Mali Müşavir maaşları çalışılan şirketin büyüklüğüne ve sektörüne göre değişebilirken genel ortalamaya bakıldığında maaşlar 4500 TL ile 16.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Yeminli mali müşavir olunması durumunda maaşlar daha üst seviyeye çıkabiliyor.

Pazarlama Müdürü

Şirket karlığının artırılması, her mecrada yer alması ve tanıtılması görev tanımları içinde yer alan pazarlama müdürü görevi gereği şirketlerde kritik kararlarda da etkin bir role sahiptir. Zincir işletmeler ve uluslar arası şirketlerde maaşlarının daha yüksek olduğu görülmektedir.

CEO Maaşları

Tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de CEO maaşları oldukça yüksek seviyelerde yer alıyor. Çalışılacak şirketin büyüklüğüne bağlı olarak değişmekle birlikte genel ortalama baz alınarak CEO maaşları yaklaşık 15.000 TL ve üzeri şeklinde konumlanıyor. Eğer uluslararası çapta bir şirkette veya kurumda çalışılacaksa maaşlar 20.000 TL’den başlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayda 10.000 TL ve Üzeri Kazandıran Meslekler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin