ziraat mühendisi nasıl olunur
Ziraat mühendisi olmak için ne yapmak gerekir?

Ziraat Mühendisi Nasıl Olunur? Ziraat Mühendisi Maaşları

Toprakla bütünleşen ve tarım ürünleri konusunda kariyer elde etmek isteyenler tarafından sorulan ziraat mühendisi nasıl olunur? sorusuyla birlikte, bu meslek hakkında farklı detaylar bu içerikte sunulmuştur. Ziraat mühendisi maaşları tatmin edici seviyede olsa da bu alandan mezun olan kişi sayısının fazla olması, her geçen gün iş imkanlarını azaltmaktadır.

Günümüz şartlarında doğal ve organik tarıma artan ilgi göz ardı edilemez. Bununla birlikte, meslek edinmek isteyen kişilerin ziraat mühendisliği okumaya olan talebi de artmıştır. Ziraat mühendisliği; toprak, bitki, su üçlüsünün mükemmel uyumunun karşılığıdır.

Tarımsal etkinliğin arttırılması ve bitki çeşitliliğinin korunması konusunda, ziraat mühendislerine büyük işler düşmektedir. Bu nedenle ziraat mühendisliği; doğayı seven, toprakla belirli bir bağı bulunan kişilerin tercih ederek, layıkıyla yerine getireceği, güzel mesleklerden biri olarak görülmektedir.

Ziraat Mühendisi Nasıl Olunur?

“Kariyer Danışmanı-Youtube-Meslekler- Ziraat Mühendisliği”

Ziraat mühendisliği bölümü 4 yıllık fakülteler içinde yer alır. Bu bölümden başarıyla mezun olan adaylar, ziraat mühendisi olmaya hak kazanırlar. Bölüm de okumak için sayısal bir ilgiye ihtiyaç vardır. Son dönemlerde popüler olan ve iyi kazançlar sağlayan meslek, çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Ayrıca ön lisans olarak bahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması, bitki koruma, bitkisel üretim ve teknolojileri bölümlerinden DGS sınavı ile ziraat mühendisliği bölümüne geçerek eğitimlerini 4 yıllığa tamamlayabilirler.

Ziraat mühendisliği bölümünde bir yıl daha okuyarak yüksek mühendislik unvanı ile mezun olmakta mümkündür. Böylelikle hayatında diğer mezunlardan bir adım önde olabilirsiniz.

Bölümden mezun olan kişilerin, gelecekte güzel bir kariyere sahip olmak için kendilerini geliştirmeye devam etmeleri, onların menfaatlerine olacaktır.

Ziraat mühendisleri üretimle ilgili teknik sorunlar ve tarımsal verimlilik konularında çalışırlar. Bu nedenle ziraat mühendislerinin, sorun çözme odaklı olmaları, meslek hayatlarında onları başarıya götürecektir.

Ziraat mühendisliğini seçen adayların toprak ve doğayı sevmesi de onlar için bir avantaj oluşturacaktır. Saha çalışması yapan mühendislerin zaman ve iş planlaması konusunda da çözüm odaklı olması gerekmektedir.

Ziraat Mühendislerinin Çalışabilecekleri İş Alanları

ziraat mühendisi nasıl olunur
ziraat mühendisi nasıl olunur maaşları ne kadar

Günümüzde ziraat mühendislerinin çalışabilecekleri çok fazla iş alanı vardır. Orman müdürlüklerinde, çiftliklerde, zirai ilaç üretimi yapan firmalarda, yem fabrikalarında, tarım kredi kooperatiflerinde, meyve ve sebze üretimi yapan firmalarda, seracılık yapan firmalarda görev alabilirler.

Ziraat mühendisleri kendilerine özel iş yeri açma şansına da sahiptirler. Yem, gübre, tarımsal aletler ve fide yetiştiriciliği gibi farklı işlerle çeşitlilik sağlayabilirler.

Üniversite eğitimini bitirdikten sonra yüksek lisans ile üniversitede kalarak, öğretim görevlisi olma yolu da açıktır. Akademik kariyer odaklı düşünen ziraat mühendisleri, fakültede kalarak alanlarında yükselmeyi de düşünebilirler.

KPSS sınavından yeterli puan alarak devlet kadrolarına da atanabilirler. Devlet kadrolarında çalışan ziraat mühendisleri de işlerinde yükselme şansına sahiptirler. Hizmet yılının artması ve tecrübe sahibi olması ile birlikte daha iyi konumlarda görev almaya başlayabilirler.

Ziraat Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Ziraat mühendisleri çalışma hayatlarında güzel kazançlar elde etmektedirler. Çünkü tarıma olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bununla birlikte özel sektörde çalışan tecrübesiz bir ziraat mühendisi maaşları ortalama olarak 3.800 – 4.200 TL maaş almaktadır. Tecrübesi artan ziraat mühendislerinin maaşları da doğru orantılı olarak artmaktadır.

Mesleki anlamda tecrübe kazanmış ziraat mühendisleri aylık 6.000 TL ortalama ile maaş alırken, çalışma alanındaki yöneticilik ve diğer pozisyonlara göre ise maaşları 10 bin TL’yi bulabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ziraat Mühendisi Nasıl Olunur? Ziraat Mühendisi Maaşları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin