Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.35%
Bitcoin
3.868.939,06 TRY
tr eth
ETH
-1.44%
Ethereum
132.441,81 TRY
tr bch
BCH
0.23%
Bitcoin Cash
24.578,30 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. “İş’te Psikososyal Güvenlik” projesi kapsamında Zonguldak’ta maden işçilerini konu alan belgesel çekiliyor

“İş’te Psikososyal Güvenlik” projesi kapsamında Zonguldak’ta maden işçilerini konu alan belgesel çekiliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile beraber yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” kapsamında maden işçilerini konu alan bir belgesel projesi de hayata geçiriliyor.  Madencilik sektöründeki psikososyal riskler konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen belgeselin çekimlerine Zonguldak’ta başlandı

 

İş’te Psikososyal Güvenlik projesi, Zonguldak havzasında madenciliğin doğası gereği zor çalışma şartlarına sahip olan maden işçilerinin hangi psikososyal risklerle karşı karşıya olduklarının analiz edilmesi, bu risklere karşı desteklenmesi ve psikososyal olarak güvende çalışabilmesi için iş yeri hekimlerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde tüm sektörlerde farkındalık yaratma hedefiyle araştırma niteliğinde bir belgesel de hayata geçiriliyor. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen açık ihale sonucunda belgeselin çekimleri Kontra Film Yapım Tic. Ltd. Şti. tarafından yürütülüyor. 

 

Belgesel ekibi hazırlıklar ve çekim için Zonguldak’taydı. Öncelikle Zonguldak Maden Müzesi ve TTK Eğitim Ocağını ziyaret eden ekip, Onur Sefer’in yönetmenliğinde Zonguldak havzasında belgeselin çekimlerine başladı. 

Çekimlerden önce İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr İdil Işık ile Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe, belgesel ekibine saha çalışmasında eşlik etti. Saha çalışmalarını Zonguldak’ta sürdüren proje ekibinden Örgütsel Psikoloji Uzmanı Faruk Ceylan ise Zonguldak’taki proje paydaşlarının da işbirliği ile sürece destek oldu.

 

Belgesel, maden sektöründeki psikososyal tehlikeler ve bu tehlikelerle ilişkili risklere, madencilik sektöründen başlayarak tüm sektörlerde psikososyal güvenliğin nasıl yaygınlaştırılabileceğine, madenciliğin Zonguldak havzası için anlamına, Zonguldak havzasında sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal cinsiyet konularına değinecek. Bu konular çerçevesinde belgesel kapsamında maden mühendisleri, iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları gibi meslek grupları, Çatalağzı Engelliler Derneği, maden işçileri ve yakınları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Çekimlerinde Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi, Kozlu müessesesi ve çeşitli özel işletmeler ile MFA Maske Fabrikası gibi mekanlara yer veren belgeselin Temmuz 2022 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

“İş’te Psikososyal Güvenlik” projesi kapsamında Zonguldak’ta maden işçilerini konu alan belgesel çekiliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.