Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.53%
Bitcoin
3.809.824,78 TRY
tr eth
ETH
-2.90%
Ethereum
129.390,22 TRY
tr bch
BCH
-0.75%
Bitcoin Cash
24.159,20 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Babacan İle Esnaf Arasında Dolar ve Altın Diyaloğu

Babacan İle Esnaf Arasında Dolar ve Altın Diyaloğu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde gittiği pazar yerinde esnafla sohbet etti.

 

‘Dolar kurunu patlatınca tüm düzen bozuldu ama çabuk düzelir’

Esnaf, Babacan’a “Milletin sıkıntısı var. Hayat çok pahalı. Ne olacak böyle?” diye dert yandı. Babacan bunun üzerine “Dolar kurunu patlattılar, tüm düzen bozuldu. Her şey pahalanıyor. Mazot, elektrik, doğal gaz… Her şey pahalı. Ama düzgün bir kadro işin başına gelince düzelir çabuk” ifadelerini kullandı.

 

‘Dolar çıktı mı geri inmiyor ama gelir artar’

Babacan, pazarcı esnafının “Dolar 1 lira olur mu başkanım?” sorusunu ise “Çıktı mı geri inmiyor ama gelir artar. Biz devraldığımızda dolar 1,5 liraydı. Altı sene sonra 1,30’a düştü. Gelir arttı. Vatandaşın satın alma gücü arttı” diye yanıtladı.

 

Çeyrek altın 70 liraydı, şimdi biber 50 lira

Babacan’ın, ekonomiden sorumlu olduğu dönemde “Çeyrek altın 70 liraydı” diye hatırlatması üzerine esnafın “50 liraya bir kilo biber sattık” demesi dikkat çekti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Babacan İle Esnaf Arasında Dolar ve Altın Diyaloğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.