Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.99%
Bitcoin
3.785.511,20 TRY
tr eth
ETH
-3.69%
Ethereum
127.476,91 TRY
tr bch
BCH
-1.25%
Bitcoin Cash
24.066,93 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Ünüversiteden Mezun Olanların Yüzde 38’i Kendi Alanından Farklı Bir İşte Çalışıyor

Ünüversiteden Mezun Olanların Yüzde 38’i Kendi Alanından Farklı Bir İşte Çalışıyor

E-LEARNING ALGI ARAŞTIRMASI’NA GÖRE KATILIMCILARIN

YÜZDE 38’İ LİSANS EĞİTİMİNDEN BAĞIMSIZ BİR KARİYER HEDEFLİYOR

 

Geç ergenlik dönemine denk gelen üniversite ve bölüm tercihleri, üniversiteden mezun olana kadar değişebiliyor. Uluslararası eğitim platformu Laba Turkey ve NielsenIQ araştırma şirketi iş birliğinde yapılan E-Learning Algı Araştırması’na göre, katılımcıların yüzde 38’i üniversiteden mezun olduktan sonra lisans eğitimi dışında bir kariyer hedeflediklerini söylüyor. Araştırmayı gerçekleştiren Laba Türkiye’nin Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, lisans döneminde alınan eğitimden bağımsız bir kariyere yönelenlerin oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna değinerek belirlenen yeni kariyer için eksik kalan bilgilerin alınacak farklı eğitimlerle giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Geç ergenlik dönemine denk gelen üniversite ve bölüm tercihleri, üniversiteden mezun olana kadar değişebiliyor. Kafa karışıklığının sebebi kimi zaman eğitim kurumunun niteliği kaynaklı olsa da dönemin şartlarına ve ihtiyaçlarına göre değişen popüler meslekler, insanların beklentilerini karşılayamadığında yeni kariyer arayışlarını başlatıyor. Uluslararası eğitim platformu Laba Turkey ve NielsenIQ araştırma şirketi iş birliğinde yapılan E-Learning Algı Araştırması’na göre de katılımcıların yüzde 38’i üniversiteden mezun olduktan sonra lisans eğitimi dışında bir kariyer hedeflediklerini söylüyor. Araştırmayı gerçekleştiren Laba Türkiye’nin Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, lisans döneminde alınan eğitimden bağımsız bir kariyere yönelenlerin oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğuna değinerek belirlenen yeni kariyer için eksik kalan bilgilerin alınacak farklı eğitimlerle giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Katılımcıların 72’si Üniversitenin Hayatlarında Olumlu Etkisi Olduğunu Düşünüyor

 

E-Learning Algı Araştırması’nın bulgularına göre üniversite eğitiminin hayatın her alanında olumlu etki yarattığını düşünenlerin oranı 72 iken lisans eğitiminin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olduğunu düşünenlerin oranı 62’ye düşüyor. Üniversite bitirenlerin 38’i ise mezun olduğu lisans alanı dışında kariyerlerini sürdürüyor. Verilere dikkat çeken Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, genç yaşlarda belirlenen kariyer hedeflerinin yıllara göre değişiklik gösterebildiğini belirtiyor. Tuzlakoğlu, buna karşılık kendi alanı dışında bir kariyer hedefleyen yeni mezunların, pratikteki ve teorikteki eksiklerini konunun uzmanlarından alınabilecek eğitimlerle giderebileceğini söylüyor.

 

Kariyer Hedefleri 4 Yılda Değişebiliyor

 

Gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarını yorumlayan Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Eğitimin niteliği ve iş hayatına entegrasyonu Türkiye’de tartışılmaya devam ediyor. İnternet devrimi ve gelişen imkanlar sayesinde lisenin bittiği ve üniversite tercihlerinin yapıldığı 18 yaş dönemindeki seçimleri kalıcı olmaktan çıkartıyor ve kariyer hedefleri 4 yılda değişebiliyor. Dijital ve sürekli dönüşen bir çağda ihtiyaç duyulan iş alanları da değişiklik gösterebiliyor. Her ne kadar insanlar kendi alanlarıyla bağlantılı olan bu yeni mesleklere yönelse de araştırmamıza göre azımsanmayacak oranda üniversite mezunu, eğitim aldığı bölümden bağımsız bir meslek seçiyor. Bu durumda mezunların teorik ve pratik bilgi eksikliklerini, seçilen kariyerle ilgili işin mutfağından gelen yöneticilerden alınan eğitimlerle giderebiliyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Ünüversiteden Mezun Olanların Yüzde 38’i Kendi Alanından Farklı Bir İşte Çalışıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.