Loading...
tr usd
USD
0.230%
Amerikan Doları
42,70 TRY
tr euro
EURO
0.060%
Euro
50,17 TRY
tr chf
CHF
0.060%
İsviçre Frangı
53,65 TRY
tr gbp
GBP
-0.020%
İngiliz Sterlini
57,09 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.02%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
0.69%
Bist 100
11.311,31 TRY
usd gau
Petrol
-0.26%
Brent Petrol
61,12 USD
gau
GR. ALTIN
0.71%
Gram Altın
5.898,49 TRY
tr btc
BTC
-2.0713975186158%
Bitcoin
3.714.290,37 TRY
tr eth
ETH
-2.9183846836328%
Ethereum
128.381,94 TRY
tr bch
BCH
-5.2694401722155%
Bitcoin Cash
23.077,55 TRY
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Down Sendromlu özel çocuklara akademik eğitim verildi

Down Sendromlu özel çocuklara akademik eğitim verildi

Bağcılar Belediyesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen program kapsamında down sendromlu 15 çocuğa uzman akademisyenler tarafından gastronomi, spor, resim ve müzik alanında eğitim verildi.

0
Paylaş

Bağcılar Belediyesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen program kapsamında down sendromlu 15 çocuğa uzman akademisyenler tarafından gastronomi, spor, resim ve müzik alanında eğitim verildi.

 

Bağcılar Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ile Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) yaz döneminde çok anlamlı bir projeyi uygulamaya koydu. “Down Sendromlu Bireylerle Akademik Çalışma” isimli proje kapsamında Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyeri 15 down sendromlu çocuk için 2 aylık bir eğitim programı hazırlandı.

 

Konusunda uzman isimler ders verdi

Aydın Üniversitesi Halit Aydın Florya Yerleşkesi’nde gerçekleşen programda konusunda uzman akademisyenler tarafından özel çocuklara gastronomi, spor, resim ve müzik branşlarında eğitim verildi. Haftanın üç günü 2’şer saat süren derslerde özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesi, farklı alanlarda aldıkları eğitimlerle çocukların birbiri ile yardımlaşması ve iş birliği yapması sağlandı.

 

Yemek yaptılar, müzikle eğlendiler

Eğitimler sırasında özel çocuklar, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne ait mutfakta eğitmenlerle birlikte pizza, waffle, kurabiye ve benzeri yiyeceklerden yaptı. Özel çocuklar müzik derslerinde ise eğitim fakültesi müzik öğretmenliği akademisyenleri gözetiminde şarkılar söyleyip dans ettiler. Spor derslerinde ise İAÜ kapalı spor salonunda akademisyenlerin gözetiminde çeşitli etkinliklere katıldılar. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

 

Eğitim desteği devam edecek

Down sendromluların yararlı bir eğitim sezonu geçirdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, eğitim desteğinin de önümüzdeki süreçte devam edeceğini söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Down Sendromlu özel çocuklara akademik eğitim verildi
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin