Evi Temiz Göstermenin 5 Yolu

Hayatımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerin temiz olması hem sağlığımız hem de kendimizi iyi hissetmemiz için oldukça önemlidir. Evi temiz göstermenin 5 yolu yazımızda.

Bu yazımızın konusu ev düzeni ve temizliği. Tüm evi her gün temizlemek, özellikle büyük evler için tolere edilebilir bir sorun değildir. Ancak, evi her zaman temiz ve düzenli tutmak için bir şeyler yapmak gerekir. Evde düzeni sağlamak zahmetli bir işken özellikle çocuklu aileler için dağınıklıkla baş etmenin daha pratik bir yolu var mı? Peki, evi birkaç çözümle detaylı bir şekilde temizlemek yerine yaşam alanınızı temiz ve düzenli tutmanın yolları nelerdir? Yazımızın devamını okuyarak evi temiz göstermenin 5 yolu nedir? Sorusuna cevap bulabilirsiniz. 

Evi Temiz Göstermenin İpuçları 

Evi Temiz Göstermenin 5 Yolu
Evi Temiz Göstermenin 5 Yolu

Mutfak Tezgahındaki Fazlalıkları Kaldırın 

Mutfak tezgahındaki fazlalıklar toplanmadığı takdirde birikir ve ortamı dağınık ve kirli gösterir. Küçük ev aletleri, mutfak eşyaları, dünden kalma yiyecekler, yemek kitapları derken mutfaktaki ve tezgahtaki alanlar azalır. Bu dağınıklığı gidermek için mutfağınızı her zaman düzenli olarak toplayın ve aldığınız her şeyi geri yerine bırakın. 

Oturma Odasındaki Fazlalıkları Kaldırın 

Tıpkı mutfakta olduğu gibi, oturma odasındaki kalabalığın dağılması ve yığılmaması gerekir. Özellikle elektronik cihazlar, kablolar, piller, gazeteler ve dergiler gibi parçaları saklayabileceğiniz çekmece ve dolaplarınız olması iyi olacaktır. Bu tür öğelerin, birikip iş yükü haline gelmemesi için kullandıktan sonra aldığınız yere bırakmayı unutmamalısınız. 

Mobilyaları Düzenleyin 

Kanepelerin ve sandalyelerin minderlerini çevirmek, evinizi daha temiz göstermenin en pratik yoludur. Ayrıca koltuk kolları sık sık temas edildiği için çok çabuk aşınır ve eskir. Bunu gizlemek için koltukların kol dayama kısımlarına dekoratif bir battaniye yerleştirebilirsiniz. Ayrıca lastik eldivenlerin parmak uçlarını ıslatarak koltuktaki saç ve tüyleri de toplayabilirsiniz. Buna ek olarak yastıkları havalandırıp kabartmayı unutmamalısınız. 

Evdeki Bütün Fazla Eşyalardan Kurtulun 

Evinizin temiz görünmesini istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey fazla eşyalarınızdan kurtulmaktır. Evi temizledikten sonra bile istediğiniz ferah görünümü elde edememekten şikâyet ediyorsanız işe gereksiz eşyaları çıkarıp depolamakla başlayabilirsiniz. Bu sayede evinizde inanılmaz bir ferahlama olacaktır. Evinizi temizleme konusuna ne kadar önem verirseniz verin, çok fazla eşya elde ettiğiniz temiz ve ferah ortamı gölgede bırakabilir. Tabii ki yine de yaşam alanınızda dekoratif ve hoş ürünlere sahip olabilirsiniz. Ancak, dekora pek katkısı olmayan, nadiren kullanılan eşyaları ortadan kaldırın. 

Evinizi Her Gün Evinizi Havalandırın 

Her güne tüm pencereleri açarak başlayın. Sonuç olarak evdeki kirli havayı ve biriken karbondioksiti temiz, taze hava ile değiştirerek eve yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Evinizi düzenli olarak havalandırmak, nemden kaynaklanan küf oluşumunu engelleyebilir ve size daha sağlıklı bir ortam sağlar. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evi Temiz Göstermenin 5 Yolu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin