Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Koda Sezona Merhaba Dedi

Koda Sezona Merhaba Dedi

Karşıyaka Oda Orkestrası, yeni sezona muhteşem bir konserle ‘Merhaba’ dedi. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde düzenlenen konser sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. 

 

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olma özelliği taşıyan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu. 2022-2023 sezonunun ilk konseri olan gecede unutulmaz anlar yaşandı. KODA; Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde, dünya sahnelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden ödüllü piyanist Can Çakmur’a eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur da torununu yalnız bırakmadı, en ön sıralardan takip etti. Bu sanat dolu gecede Mozart’ın 9 numaralı Piyano Konçertosu ve 29. Senfonisi seslendirildi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İLÇEYİZ”

Karşıyaka’nın her şeyiyle Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Genel Sanat Yönetmenimiz, Şefimiz İbrahim Yazıcı’yı ve çok değerli sanatçılarımızı kutluyorum. İzmir’imizin çok değerli belediye başkanlarından ve önemli siyasetçilerinden değerli büyüğüm Yüksel Çakmur da aramızda. Yaşadığımız kentle, Karşıyaka’mızla gurur duymalıyız; bugünlerde farklı araştırmalarda  insanların yaşam kalitesinin yüksekliği, sosyal yaşamın zenginliği, yerel demokrasinin en iyi yöntemlerle uygulandığı kent olarak örnek gösteriliyor Karşıyaka. Örnek gösterilen diğer şeylerden biri de Türkiye’de ilk ve tek senfoni orkestrasına sahip olan ilçe belediyesi olması. Bizler kültür ve sanat yaşamımızla da Türkiye’ye örnek olan bir ilçeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. KODA bizlerle olmaya devam edecek; içinde bulunduğum sıkıntılı günlerin ardından çok daha görkemli, coşkulu, muhteşem anları birlikte yaşayacağız. Yeni sezon tekrar hayırlı olsun, nice güzel konserlerde buluşmayı diliyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Koda Sezona Merhaba Dedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.