Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.35%
Bitcoin
3.868.939,06 TRY
tr eth
ETH
-1.44%
Ethereum
132.441,81 TRY
tr bch
BCH
0.23%
Bitcoin Cash
24.578,30 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi

DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi

Dere yatağı ve köprüler için önemli adım!

 

DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile Lüleburgaz Deresi ve Mimar Sinan’ın eseri tarihi taş köprüyü taşıt yükünden kurtaracak alternatif köprüler için görüşen Başkan Gerenli, Müdürlüğün dere yatağının temizliği ve köprülerin yapımını kısa süre içinde tamamlayacağı sözünü verdiği söyledi.

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli beraberindeki Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay ile birlikte DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile Lüleburgaz’da yıllardır kangren haline gelen dere ıslahı ve tarihi Sokullu Mehmet Paşa köprüsünü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprüler hakkında önemli görüşme gerçekleştirdi.

 

O sorunlar masaya yatırıldı

Gerçekleşen görüşmede Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığı Kuzeybatı Çevre Yolu için dere üstünden geçecek köprülerin yapımına bir an evvel başlanması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte her sene taşkınların yaşandığı Lüleburgaz Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışmalarının tamamlanması gerektiğini söyleyen Başkan Gerenli sürecin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

 

“Sürecin takipçisi olacağız”

DSİ 11. Bölge Müdürü Yücegök de konuyla ilgili olarak dere yatağı temizliğinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Öte yandan Yücegök tarihi köprüyü taşıt trafiğinden kurtaracak yeni köprüler için de DSİ Genel Müdürlüğü’nden onay geldiğini, en kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti. Konuyu takibi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Gerenli, “DSİ 11. Bölge Müdürü Sn. Faruk Yücegök'ten dere yatağının temizleneceği ve tarihi taş köprümüzü taşıt yükünden kurtaracak yeni köprülerin kısa zamanda yapımına başlanacağı sözünü aldık. Lüleburgaz halkı adına sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

DSİ’de Lüleburgaz görüşmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.