Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.99%
Bitcoin
3.785.511,20 TRY
tr eth
ETH
-3.69%
Ethereum
127.476,91 TRY
tr bch
BCH
-1.25%
Bitcoin Cash
24.066,93 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden

Çankaya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iki büyük sergi ile birlikte devam ediyor.  10 genç sanatçının 100 eserinin sergilendiği “2022 + 1 INFINITY SONSUZLUK" sergisi ve sanatçı Gürol Sözen’in 'Kurtuluş Destan'ı yorumladığı “Destan ve Onlar” sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (DTÇSM) açılan 2 büyük sergi ile devam ediyor. 10 genç sanatçının 100 eserinin yer aldığı  “2022+1 Infinity Sonsuzluk" sergisi ve ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in kendine özgü tarzı ile ‘Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yorumladığı eserlerin yer aldığı “Destan ve Onlar” sergisi, Kasım ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak.  

GENÇ SANATÇILARDAN SONSUZLUK
Prof. Dr. Kıymet Giray'ın danışmanlığında hazırlanan “2022+1 Infinity Sonsuzluk" sergisinde, çağdaş estetik duyarlığa, teknolojik gelişmelere ve çağımızın felsefesine uyarlı eserleriyle tanınan on avangart sanatçının resim, heykel ve görsel sanatlardan oluşan eserleri, 27 Kasım'a kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Başkentlilerin beğenisine sunulacak.

KURTULUŞ DESTANI
Ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in kendine özgü tarzı ile ‘Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yorumladığı eserlerin yer aldığı "Destan ve Onlar" sergisi de 28 Ekim'de ziyarete açıldı. Anadolu uygarlıkları hakkında yapmış olduğu araştırmaları değerlendirdiği kültürel kapsamlı kitapları, belgeselleri, özgün konseptli müze sergileri ile ün kazanan Gürol Sözen, yeni sergisinde bu kez Kurtuluş Savaşı’nı bir Destan olarak yorumluyor. Gelecek kuşaklara bir hatırlatma olarak tanımlanan sergi de 27 Kasım'a kadar DTÇSM'de sanatseverlere buluşacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.