Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.55%
Bitcoin
3.880.585,34 TRY
tr eth
ETH
-1.21%
Ethereum
132.997,95 TRY
tr bch
BCH
-0.08%
Bitcoin Cash
24.431,12 TRY
  1. Haberler
  2. SonDakika/Magazin
  3. Hububat ihracatçılarının yeni rotası Brezilya

Hububat ihracatçılarının yeni rotası Brezilya

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Latin Amerika’nın en büyük uluslararası süpermarket fuarı olan APAS’ta 15-18 Mayıs tarihlerinde Türk ürünlerini tanıttı.  

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, “Türk ihracatçısı Uzak Ülkeler Stratejisi ile 2023 yılını küresel atak yılı ilan etti. Biz de 15 – 18 Mayıs 2023 tarihlerinde Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi Brezilya ile sahaya indik. 22 Türk firmamız Sao Paulo’da dört gün boyunca Türk ürünlerimizi başarıyla tanıttı. Birliğimiz standında katılımcı ve ziyaretçilere Türk kahvesi ve Türk lokumları ikram ederek tadım etkinlikleri düzenledik.” dedi.

Başkan Öztürk, “Brezilya nüfus olarak dünyanın en kalabalık 6’ıncı ülkesi. Aynı zamanda Latin Amerika’nın on ülkesiyle komşu. Hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü olarak Brezilya’ya 8 milyon dolar ihracatımız var. Sektörümüz gıda ihracatında lider. Gıda ihracatının yüzde 40’dan fazlasını hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatçılarımız yapıyor. Brezilya uzak bir destinasyon olması sebebiyle zor bir pazar ve maliyetler yüksek ancak ihracatımızı daha yukarıya taşıyacak potansiyelimiz var. APAS Fuarı bu sene 22 farklı ülkeden 820 katılımcı firma ve yaklaşık 65 bin ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz.” diye konuştu.

Fuarda T.C. Sao Paulo Başkonsolosu Gürsel Evren, Ticaret Ataşeleri Seçil Önel ve Gökçen Türk, birliğimiz standı ile diğer Türk firma katılımcılarının stantlarını ziyaret ederek Brezilya pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Hububat ihracatçılarının yeni rotası Brezilya
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.