Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.05%
Bitcoin
3.911.466,21 TRY
tr eth
ETH
-0.39%
Ethereum
134.420,83 TRY
tr bch
BCH
-1.87%
Bitcoin Cash
24.400,54 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başkan Böcek Food Fest’te Master Şeflerle buluştu

Başkan Böcek Food Fest’te Master Şeflerle buluştu

Antalyalılar ünlü şeflerin söyleşi ve workshop’una akın etti

 

Turizmin başkenti, lezzetin kaynağı Antalya’da Food Fest Antalya coşkusu tüm hızıyla devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek festivalin üçüncü ve son gününde Food Fest alanında ünlü Master Şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna ile buluştu. Ünlü şefler, bereketli topraklara sahip Antalya’nın Türkiye’nin manavı olduğunu belirterek, gastronominin önemine vurgu yaptı. Ünlü şeflerin paneline Antalyalılar akın etti.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen I. Uluslararası Food Fest Antalya üçüncü ve son gününde de yerel lezzetlerin keşfedildiği, öğretici ve eğlenceli birbirinden farklı etkinlikle devam etti. Yerel gıdaya sahip çıkmak amacıyla, “Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik & Yerel Ürünlerin Desteklenmesi” temasıyla düzenlenen festivalde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarları, sektörün farklı alanlarındaki profesyonelleri, yeme içme sektöründeki işletmeciler bir araya geldi. 

 

HARİKA FESTİVAL

Festival kapsamında ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna Antalyalılarla buluştu. Ünlü şefler, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu, Gökmen Sözen moderatörlüğünde, ‘Antalya’nın yemeklerinin gün yüzüne çıkması ve tanıtımının artması’ konulu söyleşide Antalyalılarla buluştu. Antalyalılar ünlü şeflerin söyleşisine yoğun ilgi gösterdi. Antalya yemeklerinin ve gastronominin konuşulduğu söyleşide, Yalçınkaya ve Sivrioğlu, harika ve muhteşem bir festival düzenlendiğini belirterek, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Antalya’da bunun yapılması gerekiyordu. Gastronominin ilerlemesi gerekiyordu. Antalya Türkiye’nin manavı, bahçesi. Ürün bazında önemli bir kent. Turizmin incisi. Şimdi gastronomi alanında da en iyi yerlere gelecek. Başkanımız Muhittin Böcek’in gastronomiye verdiği değer için ve bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MASTER ŞEFLERLE BULUŞTU

Etkinlik sahnesinde gerçekleştirilen söyleşinin son bölümüne, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti. Antalyalıların sevgi seli ile karşılanan Başkan Böcek, Food Fest Gastronomi Festivali’nin Antalya’nın bir eksiği olduğunu belirterek, “Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Food Fest’in. Bu eksikliğini gidermek istedik. Festivalimizi gerçekleştirdik. Yurt içi ve yurtdışından önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. Ana tema üreticilerle tüketicileri buluşturup, ‘tarladan soframıza’ dedik. Festivallimizi devam ettireceğiz. Daha güzel işler yapacağız. Antalya kültür, sanat, festival kenti. Yurdumuzu en iyi şekilde temsil eden şeflerimize teşekkür ediyorum iyi ki varsınız” dedi. Başkan Böcek etkinlik sahnesinden 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivaline Antalyalıları davet etti. Daha sonra ünlü şefler Yalçınkaya ve Sivrioğlu’na plaket ve hediye takdim etti.

 

İTALYAN ŞEF DANİLO ZANNA’NIN ANTALYA SEVGİSİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek daha sonra, İtalyan Şef, Sunucu, İşletmeci ve Master Şef Danilo Zanna’nın etkinlik sahnesinde düzenlenen Workshop’una katıldı. Zanna Antalya hayranlığını dile getirerek, “ Antalya’yı çok seviyorum. Kendimi burada misafir hissetmiyorum. Burada iki yıl çalıştım. Havası, suyu, toprağı ayrı güzel. Çok şanslısınız. Antalya’nın bereketli toprakları var. Mutfağı da ayrı bereketli. Bu bereketi de doğru kullanmak lazım. Festival organizasyonu çok güzel. Yurt içi ve dışından önemli konuklar var. Başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, ünlü şef Danilo Zanna’ya festivale katılımından dolayı teşekkür ederek, Antalya’da restoran açma sözü aldı. Başkan Böcek, Zanna’ya plaket ve hediye takdim etti. Başkan Böcek ve ünlü şefler birlikte Antalyalılarla bol bol selfie çekti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Başkan Böcek Food Fest’te Master Şeflerle buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.