Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.95%
Bitcoin
3.876.286,05 TRY
tr eth
ETH
-1.59%
Ethereum
132.977,53 TRY
tr bch
BCH
-1.80%
Bitcoin Cash
24.123,51 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başkan Büyükakın: Hep birlikte Türkiye’yiz

Başkan Büyükakın: Hep birlikte Türkiye’yiz

Başkan Büyükakın, “Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz bir arada var olmayı başardığımız müddetçe Türkiye’yiz. Farklılıklarımız bize zenginlik sağladığı için Türkiye’yiz” dedi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nin ortaklığında Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. SEKAPARK Kültür Alanı içerisinde düzenlenen festivale Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nde Erdal Çatan, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile çok sayıda dernek üyesi ve vatandaşlar katıldı. Başkan Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, Kafkas kültürünün yaşatılmasında organizasyona katkı sağlayan dernek yöneticilerine teşekkürlerini dile getirdi.

 

“FARKLILIKLARIMIZ BİZE ZENGİNLİK SAĞLIYOR’’

Türkiye’nin kültürel farklılıklar ve zenginlikler yönüyle muhteşem bir ülke olduğunu belirten Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Türkiye’nin içinde de Kocaeli çok zengin bir il. 80 vilayetten insan var burada. Vilayetlerin dışında yurtdışından insanlar var. Onlar buraya zenginlik katıyorlar. Kültürlerini yaşatmakla bu kentin kültürüne katkı sağlıyorlar. Aslında biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz bir arada var olmayı başardığımız müddetçe Türkiye’yiz. Farklılıklarımız bize zenginlik sağladığı için Türkiye’yiz.”

 

‘HÜR YAŞADIK, HÜR YAŞARIZ’

“Sizler kahraman bir ecdadın torunlarısınız” diyerek sözlerine devam eden Başkan Büyükakın, “Dünyada özgürlüğüne bu kadar düşkün, ‘ben asla esir olmam’ diyen çok az sayıda başı dik millet vardır. Onlardan bir tanesi de siz Kafkas halklarıdır. Biz başından beri ‘hür yaşadık, hür yaşarız’ diyen Akiflerin torunlarıyız, Şeyh Şamillerin evlatlarıyız” ifadelerini sarf etti.

 

“BU KÜLTÜRÜ GENÇLERİMİZE AKTARACAĞIZ”

Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi olarak kültür faaliyetlerini desteklemeye hazır olduklarını da vurgulayarak, “Sizler böyle yaşamaya devam ettiğiniz müddetçe, ülkemiz böyle yaşamaya devam ettiği müddetçe zaten buradaki bayraklar dalgalanmaya devam edecek. İçimizdeki bağımsızlık aşkı, içimizdeki boyun eğmezlik ve diz çökmezlik ancak böyle yaşayacak. Siz bu kültürü gençlerimize aktaracaksınız. Biz bu kültürü gençlerimize aktaracağız. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi memleketimiz ilelebet payidar olacak. Biz bir arada Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Bir olduğumuzda güçlüyüz. İri olduğumuzda, diri olduğumuzda güçlüyüz. Bu zenginliğe güç kattığınız, o bağımsız ruhu yaşattığınız, o kültürü burada devam ettirdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından festival, dans gösterimi ve yöresel lezzetlerin ikramlarıyla devam etti. Ayrıca Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nden Erdal Çatan, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği her türlü destek için Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Başkan Büyükakın: Hep birlikte Türkiye’yiz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.