Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.80%
Bitcoin
3.810.687,59 TRY
tr eth
ETH
-2.80%
Ethereum
130.659,64 TRY
tr bch
BCH
-0.93%
Bitcoin Cash
24.259,99 TRY
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. BİLGİ’de “Tercih Günleri” başladı

BİLGİ’de “Tercih Günleri” başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde aday öğrenciler için Tercih Günleri düzenliyor. Öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmesi gereken noktaları paylaşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Samet Alyu, “Öğrencilere öncelikli olarak ilgi duydukları, yetenekleri ile örtüşen, hayalleriyle uyumlu olan bölümleri tercih etmelerini öneriyoruz” dedi

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Tercih Günleri” başladı. BİLGİ’yi tercih etmek isteyen aday öğrenciler 5 Ağustos 2022 tarihine kadar santralistanbul ve Kuştepe kampüslerini ziyaret ederek BİLGİ danışmanlarıyla üniversitenin sunduğu eğitim hayatı, kampüs olanakları ve tercih süreci hakkında bire bir görüşme imkânı bulacak. Aday öğrenciler, Tercih Günleri kapsamında üniversitenin akademisyenleri tarafından verilecek fakülte seminerlerine katılarak ilgi duydukları bölüm ve fakülteler hakkında detaylı bilgi edinebilecek.

 

YKS’de baraj puanı uygulamasının kaldırılmasıyla bu yılki tercih sürecinin geçen yıla kıyasla bazı değişikliklerle başladığını belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Samet Alyu, “Geçmiş yıllarda uygulanan ve öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmeleri için ön koşul olan baraj puanları Hukuk, Mimarlık, Mühendislik gibi bazı bölümler dışında artık yok. Yani öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek. 2021 YKS sınavında 1 milyona yakın adayın ilk basamak sınavı olan Temel Yeterlilik Sınavı’nda 150 puan alamayıp baraj altında kaldığını düşünürsek yapılan bu değişiklik ile çok sayıda öğrenci için hayalini kurdukları üniversite kapıları aralanmış olacak” dedi. 

 ‘İlgi duyduğunuz, yeteneğinizle örtüşen bölümleri tercih edin’

Aday öğrencilerin tercih listesi oluştururken dikkat etmesi gereken noktaları paylaşan Alyu, “Öğrencilere öncelikli olarak ilgi duydukları, yetenekleri ile örtüşen, hayalleriyle de uyumlu olan bölümlere yönelik tercihler yapmalarını öneriyoruz. Gelecekte hangi alanda çalışmak ve kendini geliştirmek istediklerine karar verip ilintili bölümleri tercih etmeleri en ideali olacak. Konunun teknik kısmına değinecek olursak, aday öğrencilerin geçen senelerde olduğu gibi bu sene de aldıkları puandan ziyade ilgilendikleri bölümlerin başarı sıralamalarını baz almaları ve buna ek olarak bu bölümlerin kontenjan sayısında geçen seneye kıyasla bir değişiklik olup olmadığına dikkat etmeleri daha sağlıklı listeler oluşturmaları için önem taşıyor” dedi.

 

‘Tercih edilen üniversitenin sosyal ve uluslararası imkânlarına da dikkat edilmeli’

Adayların üniversite seçimlerinde dikkat etmesi gerekenleri de paylaşan Alyu, “Adaylar, tercihlerinde yer verecekleri üniversitelerin uluslararası akademik standartlara uyumuna, sektörler ile olan bağlantılarına, sahip oldukları akreditasyonlara, kendilerine hangi uluslararası değişim olanakları yaratabileceklerine, profesyonel gelişimleri desteklenirken ne gibi sosyal etkinlik ve proje imkânlarına sahip olacaklarına dikkat etmeli. Bunlara özen gösteren adaylar kusursuz bir üniversite deneyimi yaşarken gelecek için de gerekli yetkinlikler ile donatılmış olacak” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

BİLGİ’de “Tercih Günleri” başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.