Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.47%
Bitcoin
3.903.235,28 TRY
tr eth
ETH
-1.45%
Ethereum
133.644,20 TRY
tr bch
BCH
-1.27%
Bitcoin Cash
24.356,60 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Cumhuriyetin 99. Yılı Edremit’te Kutlandı

Cumhuriyetin 99. Yılı Edremit’te Kutlandı

Edremit’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fener alayı ve Bilal Sonses konseri yoğun ilgi gördü.

 

Altınkum Mahallesi’nden Akçay Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen fener alayına binlerce kişi katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Bilal Sonses konseriyle birlikte taçlandı.

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da konuşma yaparak vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Arslan, “Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümünü gururla kutluyoruz. Fener alayımıza katılan kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tüm Edremitlilere şükranlarımızı sunuyorum. Bu meydanı dolduran herkese, özellikle kadınlarımıza, cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. 99 yıl önce bugün Ankara’da cumhuriyet ilan edildi. O gün cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Görmek isteyen Edremit’e baksın, anlamak isteyen Edremit’e gelsin. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk mavi gözleriyle bugün Edremit’i görseydi, ‘işte benim cumhuriyetimin evlatları’ derdi. Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimizdir. Cumhuriyetimiz itibarımızdır. Cumhuriyet yandaşların değil, vatandaşlarındır. Cumhuriyet benim, cumhuriyet sensin, cumhuriyet biziz, Cumhuriyet Edremit’tir.” dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrası gençler Bilal Sonses ile buluştu. Bayram coşkusunu yaşayan kalabalık Sonses’in şarkılarına gece boyu eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Cumhuriyetin 99. Yılı Edremit’te Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.