Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. EÜ Mühendislik Fakültesinin 5 programına 5 yıllık tam akreditasyon

EÜ Mühendislik Fakültesinin 5 programına 5 yıllık tam akreditasyon

Eğitim ve araştırma kalitesinin Avrupa standartlarında olduğu tescillendi

 

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesinin;  Bilgisayar, Gıda, Kimya, Tekstil ve Biyomühendislik bölümlerinin lisans programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından beş yıl süreyle akredite edilerek EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi.

 

 MÜDEK tarafından, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin; Bilgisayar, Gıda, Kimya, Tekstil ve Biyomühendislik Bölümlerinin eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar olanakları, akademisyenlerinin niteliği değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde lisans programlarında verilen eğitiminin dünya ve Avrupa standartlarında olduğu tescil edilerek beş yıl süreyle tam akreditasyon verildi.

 

“Eğitim kalitemiz Avrupa düzeyinde”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite olarak yeni dönemdeki hedeflerimizden olan uluslararasılaşma çalışmalarını hem kurum hem de akademik birim bazında sürdürüyoruz. Bir yandan farklı ülkelerden yükseköğretim kurumları ile ikili protokoller yaparken diğer yandan da eğitim öğretim kalitemizi uluslararası standartlara uygun hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Son dönemde yaptığımız reform niteliğindeki yenilikler ile üniversitemiz, nitelikli akademisyen kadrosu, eğitim öğretimi ve zengin bilimsel araştırma altyapısı ile ülkemizin saygın araştırma üniversitelerinden birisi oldu. Programlarının yarısından fazlasını akredite eden araştırma üniversitemiz, kurumsal düzeyde YÖKAK’tan tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi oldu. Her alanda olduğu gibi kalite ve akreditasyon alanına yönelik çalışmalarımızın da ulusal sınırları aştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Programlarımızın kalitesi uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından tescil edilmeye başladı. Mühendislik Fakültemizin beş bölümü, MÜDEK tarafından beş yıllığına akredite edildi. Yine bu bölümlerimiz, MÜDEK tarafından verilen EUR-ACE etiketiyle Avrupa düzeyinde eğitim verdiğini tescilledi. Bu durum, öğrencilerimizin uluslararası standartlara uygun bir eğitim almış olduklarının önemli bir göstergesi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç’a, akademisyenlerimize, öğrencilerimize, idari çalışanlarımıza tüm iç ve dış paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Uluslararası standartlarda eğitim veren bir fakülteyiz”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç ise “Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan MÜDEK, Yükseköğretim Kurulu tarafından akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yetkilendirilen bir dernek olarak hizmet veriyor.  Mühendislik eğitim programlarının her bir disiplini için değerlendirme çalışmaları yaparak eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Güncel teknolojileri kavrayan daha nitelikli mühendisler yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Fakültemizin Bilgisayar, Gıda, Kimya, Tekstil ve Biyomühendislik bölümlerinin lisans programları, beş yıl süreyle akredite edilerek Avrupa standartlarında eğitim verdiği tescillendi. Ayrıca Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi almaya uygun bulundu. Akreditasyon çalışmaları kapsamında fakültemizin eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar imkanları, teknik donanım değerlendirilerek yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler, iç ve dış paydaşlarla görüşmeler yapıldı. Tüm süreçleri başarılı bulunan fakültemiz, değerlendirme kurumunun tüm akademik ve bilimsel ölçütlerini karşıladı ortaya kondu. Fakültemizde verilen mühendislik eğitiminin, uluslararası standartlara uygun olduğunun onaylanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu başarı, mezunlarımızın iş yaşamlarında önemli bir referans olacağına inanıyorum.  Onlara uluslararası standartlarda eğitim veren bir fakülteden mezun olmanın ayrıcalığı ile sektöre uğurlayacağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

EÜ Mühendislik Fakültesinin 5 programına 5 yıllık tam akreditasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.