Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.49%
Bitcoin
3.881.919,45 TRY
tr eth
ETH
-1.25%
Ethereum
133.388,85 TRY
tr bch
BCH
-0.64%
Bitcoin Cash
24.204,84 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Gastronominin çağdaş sanatla buluştuğu sergiler

Gastronominin çağdaş sanatla buluştuğu sergiler

Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında; gastronominin çağdaş sanatla ilişkisi odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki etkisine yoğunlaşan “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile “Meyve Tabağı” sergileri de yer alıyor. Fuar ziyaretçileri, Kültürpark Atlas Pavyon’da yer alan üç sergiye büyük ilgi gösteriyor.

 

İzmir, bu yıl 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yaparken Anadolu’nun bereketini dünya ile buluşturuyor. Terra Madre Anadolu İzmir kapsamında çok sayıda söyleşi, etkinlik, workshop ve mutfak şovlarının yanı sıra gastronomi ve doğa temalı sergiler de yer alıyor. Kültürpark Atlas Pavyon 2 ve 3 No’lu Galeri’de ziyarete açılan Nihat Özdal küratörlüğündeki “Kovan”, “Kurda Kuşa Aşa ve Göze” ile Buse Atay küratörlüğünde “Meyve Tabağı” sergileri, 18 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 

 

Sergiler hakkında bilgi veren Nihat Özdal, “İklim krizi, seller, yükselen sıcaklıklar her geçen gün etkisini daha güçlü hissettiriyor. Asya’da sel baskınları nedeni ile boy veremeyen pirinçler, Güney Amerika’da yüksek sıcaklıklar nedeni ile vakitsiz olgunlaşan kahveler, ara mevsimlerin giderek silikleşmesi nedeni ile kabuklu meyvelerde yaşanan küçülme. Geçtiğimiz yüzyılda insanların giderek daha az ürün çeşidine bel bağlaması bu gıda krizine de daha az dirençli olmamız sonucunu doğurdu. Aslında bizim müdahalemiz dışında tohumlar, arılar, meyve ağaçları hayatta kalma, kendini geliştirme ve uyum sağlama konularında insanlardan çok daha yetenekli. Gastronominin çağdaş sanatla ilişkisi odağında tohumun, arının, meyvelerin geleceğine ve iklim krizinin onlar üzerindeki etkisine de yoğunlaşan üç sergi ile Terra Madre ve Slowfood’un ‘iyi, temiz, adil’ felsefesine de selam durduk” dedi. 

 

“Sergi açmıyorum gözünüzü açıyorum” diyerek tohumun doğa ve insanlık için en önemli şey olduğunu anlatmayı amaçlayan tohum gözlemcisi ve bu alanın ülkemizdeki en önemli ismi Lalehan Uysal’ın Kurda, Kuşa, Aşa sergisi, belirlediği formları arılar ile beraber tamamlayan heykeller üreten Beyza Durhan ve arılara politik bir açıdan bakan portreler yapan Nadide Acar Karaca sergileri Nihat Özdal küratörlüğünde izleyici ile buluştu. Meyve Tabağı sergisinde Neda İsmail Atar, Doğukan Çiğdem, Ecem Dilan Köse, Pınar Derin Gencer, Cansu Sönmez, Yasin Uysallar, Yağmur Yıldız, Hakan Sorar ve Eross Istvan eserleri Buse Atay küratörlüğünde sergileniyor. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören üç sergi 2 – 18 Eylül tarihleri arasında İzmir Kültürpark Atlas Pavyon sergi salonlarında ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gastronominin çağdaş sanatla buluştuğu sergiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.