Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.05%
Bitcoin
3.911.466,21 TRY
tr eth
ETH
-0.39%
Ethereum
134.420,83 TRY
tr bch
BCH
-1.87%
Bitcoin Cash
24.400,54 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Gaziemir’de ikinci etabın yapımına başlanıyor

Gaziemir’de ikinci etabın yapımına başlanıyor

İzmir’de kentsel dönüşüm devam ediyor
 
İzmir’de kentsel dönüşüm yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle hız kesmeden sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ikinci etabın yapım ihalesini de sonuçlandırdı. Etap kapsamında yaklaşık 300 bağımsız birimin yapımına başlanacak. 
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in dirençli kent vizyonu doğrultusunda İZBETON ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dahil ederek sürece hız kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda önemli bir aşamayı daha tamamladı. Birinci etapta yaklaşık 300 bağımsız birimin inşaat yapım çalışmalarına İZBETON A.Ş. ile imzalanan protokol kapsamında devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci etap için yaptığı ihale de sonuçlandı. İhaleyi Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket ikinci etapta yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edecek.
 
 
Belediye Encümeni değerlendirdi
İhale 16 Haziran 2022’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan ihaleye, Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi katılmıştı. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı yönetiminde toplanan belediye encümeni tarafından mali tekliflerin değerlendirmesi sonucunda ihaleyi katılımcı firmanın kazandığı açıklandı.
 
 
Yerinde dönüşüm
Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek. Fuar İzmir’in karşısındaki bölge bu sayede kentle uyumlu hale getirilecek. Diğer bölgelerden farklı olarak Gaziemir’de Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Hazine’den bedeli karşılığında devralınan Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki birinci etap ve ikinci etapta yaklaşık 600 bağımsız birim inşa edilecek. Böylece hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri devam ederken bir yandan da konut inşası başlamış olacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aktepe-Emrez’deki proje alanını, dere çevresi yeşil alan olarak planladı. Bu alanlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, açık spor alanları gibi çeşitli aktivitelerin yapılmasına uygun olarak düzenlenecek. Proje ile kültür tesisi, sağlık tesisi, belediye hizmet alanı gibi alanlar artırıldı ve bunların erişilebilir olması sağlandı. Yayaların rahatlıkla kullanabileceği ve ticari aktivitenin de yoğun olacağı bir yaya aksı belirlendi. Meydan, park ve donatı alanlarına bağlantı sağlayan bu yaya aksı Aktepe Mahallesi’ndeki mevcut ağaç kümelerinin bulunduğu alan ile bağlandı. 
 
Altan Aydın Caddesi, yine ticari faaliyetlerin yoğun olarak sürdürüldüğü, konut altı ticari birimlerin yer alacağı ana ticaret aksı olarak planlandı. Yerinde dönüşüm ilkesiyle, sadece konut sahiplerinin değil alandaki esnafın, işyeri sahiplerinin de dönüşüm sonrasında aynı yerde ticari faaliyetlerini devam etmesi sağlanacak. Çeşitli tiplerde kullanımları içeren konutlar, açık alanlara, yol genişliklerine ve kullanım cephelerine göre inşa edilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gaziemir’de ikinci etabın yapımına başlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.