Kaş Kalınlaştırma Nasıl Yapılır?

Kaş Kalınlaştırma Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde oldukça yaygınlaşan ve bir akım haline gelen kaş kalınlaştırma nasıl yapılır? Doğal yollarla kaş kalınlaştırılabilir mi? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Sadece estetik kaygılarla değil, ruh sağlığını düzeltmek ve kişisel özgüveni arttırmak için de bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Kadınların yüz güzelliğinde en fazla önem verdiği bölge olan kaşlar, çeşitli metotlar kullanılarak istenilen kalınlıktaki forma getirilebilmektedir. Tabii bunu gerçekleştirirken yüz hatlarının en güzel şekilde ortaya çıkarılması ve doğal bir görüntü yakalanabilmesi çok önemlidir.

Kaş Kalınlaştırma Nasıl Yapılır?

Sadece seyrek kaşlara sahip olanların değil normal kaş yapısına sahip olanlarında rağbet gösterdiği kaş kalınlaştırma nasıl yapılır? Bu işlem hem doğal reçeteler ile evde uygulanabilen formüllerle hem de dışarıdan estetik müdahaleler yoluyla gerçekleştirilebilmektedir. Kişilerin tercihine bağlı olan bu teknikler, birçok güzellik uzmanı tarafından kısa sürede uygulanıp sonuca ulaştırılabiliyor.

Kaş Kalınlaştırma İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Günümüzde pek çok güzellik uzmanı gerek ekranlarda gerekse internet üzerinden birçok doğal reçete ile kaş kalınlaştırmanın sırlarını paylaşmaktadır. Özellikle cildinde kimyasal bir madde kullanmak veya sonradan değişiklik yapamayacağı uygulamaları istemeyen kişilerin tercihi, doğal yöntemlerden yana olmaktadır.

Badem yağı:Badem yağı çok uzun zamandır bilinip, uygulanan bir yöntemdir. Rimel kutusunun içerisine damlatılacak ve gece yatmadan sürülecek badem yağı, kaşların gürleşmesine ve kalın çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Yumurta sarısı:Çiğ yumurta sarısını bir parça pamuk ya da gazlı bez yardımıyla kaşlara sürüp, 20 dakika bekletmek ve sonra durulamak kaşlar için kalınlaştırıcı özelliğe sahiptir.

Aloe vera bitkisi:Ciltle ilgili pek çok konuda yararlı olan aloe vera ile kaşların daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlamak mümkündür. Bitkinin içindeki özün kaşlara tatbik edilmesi, kaşları kalınlaştırma yöntemlerinin en bilinenleri arasındadır.

Doğal yöntemlere başvurulacağı zaman uygulanacak maddenin alerjen olup olmadığı mutlaka test edilmelidir. Bunun için o bitki özünü ya da yağını bileğin küçük bir noktasına sürüp birkaç dakika beklemeniz yeterli olmaktadır.

Kaş Konturu ile Kaş Kalınlaştırma

Kalıcı makyaj adıyla da bilinen kaş konturu ile yapılan kalınlaştrıma işlemi, kaşlara istenilen formu vermek için gerçekleştirilen uygulamadır. Kesinlikle işinde uzman olan kişilerce ve steril bir ortamda yapılması gereken kaş konturu ile kaş gürleştirme, son yıllarda oldukça artmıştır. Microblading ve Mikropigmentasyon adı verilen iki farklı şekilde gerçekleşen bu işlem, kaş bölgesine atılan çiziklerin özel bir boya ile doldurulması yoluyla gerçekleşmektedir. Kaş konturu yaptırarak, dakikalarca süren kaş farı ve kaş kalemi ile doldurma ile geçecek zamanı bu yöntemle harcamanıza gerek kalmıyor.

Kaş Konturu ile Kaş Kalınlaştırmanın Avantajları Nelerdir?

  • Ortalama 2 yıl boyunca kalıcı olabilen kaş konturu sayesinde uzun süre makyaj malzemesi masraflarından kurtulursunuz.
  • Kaç konturu uygulamasından sonra yeniden çıkacak olan kaşlar, evde çok kolay biçimde alınabilmektedir.
  • Kalıcı makyaj esnasında tamamen organik boyalar kullanıldığı için cilt yapısına zarar vermez.
  • Dilediğiniz zaman kaş kalınlaştırma işlemini geri alıp, kaşları eski haline döndürebilirsiniz.
  • Tüm bu avantajların yanında, işlem uygulandıktan sonra günde bir kez vazelin yardımıyla kaşların çabuk iyileşmesini sağlayabilmektesiniz.

Kaş Dövmesi

Kaş kalınlaştırma için kullanılan en eski yöntemlerden olan kaş dövmesi, geri dönüşü olmayan bir uygulamadır. Bu nedenle yaptırmadan önce iyice düşünülmesi gerekmektedir. Yapay görünmesinin dışında, ilk birkaç yıl koyu renkli görünüp sonradan soluk bir renge dönüşmesi nedeniyle pek önerilmemektedir. Kimi zaman kaş konturu ile karıştırılan yöntem daha farklı bir uygulama tekniğidir.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaş Kalınlaştırma Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin