Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.55%
Bitcoin
3.880.585,34 TRY
tr eth
ETH
-1.21%
Ethereum
132.997,95 TRY
tr bch
BCH
-0.08%
Bitcoin Cash
24.431,12 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Narlıdere’de Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Narlıdere’de Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Narlıdere Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği binada mahsur kalan bir kişinin itfaiye merdiveniyle kurtarıldığı tatbikat büyük ilgiyle izlendi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, tatbikatla olası bir yangın durumunda neler yapmaları gerektiğini bir kez daha tecrübe ettiklerini ifade etti.

 

Narlıdere Belediyesi, olası yangınlara karşı hazırlık olmak için yangın tatbikatı düzenledi. Narlıdere Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı nefes kesti.

 

Hizmet binasındaki tatbikat, senaryo gereği 11.35 sularında yangın alarmının çalmasıyla başladı. Güvenlik ekiplerinin talimatlarıyla hizmet binası kısa sürede boşaltılırken, görevli personel binanın hemen yanında yer alan toplanma alanına götürüldü. Bir grup personel ise yangının orta katlarda çıktığı senaryosuyla terasa çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Narlıdere İtfaiye Grubu’nun kısa sürede olay yerine gelmesiyle kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı başladı. Hizmet binasının dördüncü katında mahsur kalan bir kişi senaryo gereği itfaiye personeli tarafından merdivenli araçla kurtarıldı. Diğer itfaiye ekipleri de aynı anda olası yangına müdahale etti. İzmir emniyetinin de takip ettiği, personel ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen tatbikat başarıyla sonuçlandı.

 

TATBİKAT PROVA NİTELİĞİ TAŞIYOR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak için gerçekleştirilen tatbikatın önemine değinerek, “Belirli aralıklarla yaptığımız bu tür tatbikatlar prova niteliği taşıyor. Tatbikatımızı başarıyla tamamladık. Olası bir yangın durumunda neler yapmamız gerektiğini bir kez daha gördük, bu alandaki refleksimizi artırma fırsatı yakaladık. Ayrıca yangın anında neleri eksik yaptığımızı ve eksiklerimizi de tespit etme imkânımız oldu” dedi. Başkan Engin ayrıca,  “Bizler için canla başla yangınlara ve her türlü olumsuzluğa karşı mücadele eden İzmir İtfaiyesi ekibine tatbikat nedeniyle özellikle teşekkür etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Narlıdere’de Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.