Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Rob-Okul Robot Yarışması'nın Kazananları Hediyeleri Kapacak

Rob-Okul Robot Yarışması'nın Kazananları Hediyeleri Kapacak

Keçiören Belediyesi TEKNOMER tarafından düzenlenen 100 bin TL ödül havuzuna sahip ‘Çizgi İzleyen Robot Yarışması’ 17 Mayıs Çarşamba günü Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.  ‘TEKNOMER Rob-Okul Robot Yarışması’ adıyla düzenlenen yarışmaya Ankara geneli ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde 25 ilkokul, 126 ortaokul, 64 lise ve 25 üniversiteden toplam 234 takım ile 708 öğrenci başvuru yaptı.

Başvurusu kabul edilenlere dört hafta boyunca çizgi izleyen robot ve robotik kodlamaya yönelik dersler Youtube üzerinden online olarak verildi. Eğitimlerin sonunda yarışmada kullanmak üzere 50 adet robot seti hazırlandı ve eğitimlerde başarı gösteren 50 okula armağan edildi.

Temel seviye ve ileri seviye olmak üzere iki kategoride yarışacak olan öğrenciler yarışmanın sonunda önemli ödüllerin sahibi olacaklar. 

Temel düzey olarak belirlenen kategoride yarışacak ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin takımlarından birinci olana bir tam altın, ikinci olana bir yarım altın, üçüncü olana bir çeyrek altın ile okullara ayrıca tablet hediye edilecek. İleri düzey kategoride yarışacak lise ve üniversite takımlarından birinci olana 4 tam altın, ikinci olana 4 yarım altın, üçüncü olana takıma 4 çeyrek altın ve ilk üçe giren okul takımlarına tablet hediye edilecek.

Yarışmanın kıran kırana geçeceğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Yarışmamıza başvuru yapan öğrencilerimize online ve yüz yüze eğitimler verdik. İlkokul ve ortaokul düzeyinde yarışmacı 24 öğrencimiz TEKNOMER‘de iki aylık robotik kodlama eğitimi aldı. Gençlerimizin kodladıkları robotları denemeleri için onlara bir tane de pist hazırladık. Gelip merkezimizi deneyimlesinler istedik. Ve büyük gün geldi çattı. Heyecanlı geçen yaklaşık 6 ayın sonunda robotlar yarışacak ve başarılı olanlar kazanacak.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Rob-Okul Robot Yarışması'nın Kazananları Hediyeleri Kapacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.