Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.81%
Bitcoin
3.869.692,53 TRY
tr eth
ETH
-1.95%
Ethereum
133.342,13 TRY
tr bch
BCH
0.09%
Bitcoin Cash
24.704,08 TRY
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yenişehir Belediyesinden erkek personele kadına şiddetle mücadele eğitimi

Yenişehir Belediyesinden erkek personele kadına şiddetle mücadele eğitimi

Mersin Yenişehir Belediyesi kadına yönelik şiddetle mücadele etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla eğitimlerine devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri veren Yenişehir Belediyesi son olarak erkek personellere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri verdi.

 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mersin İl Eylem Planı çerçevesinde kadına yönelik şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın arttırılması amacıyla Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Sosyal Hizmetler Merkezi İl Müdürlüğü tarafındaneğitim düzenlendi. Yenişehir Belediyesi erkek personeline verilen eğitimlerle şiddeti önlemek adına farkındalık yaratılmak hedeflendi.

 

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde iki grup halinde verilen eğitimlerde ilk olarak katılımcılara “Çocuklar arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması için Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hazırlanan “Bizim Ailede Olmaz” isimli kısa film izletildi.  Eğitimlerde kadına yönelik şiddetle mücadelede doğru bilinen yanlışlar ve yanlış bilinen doğrular da ele alındı. Eğitimde kadına yönelik şiddetin sadece kadınları ilgilendiren bir konu olmadığı ve şiddetin toplumsal bir sorun olduğu vurgulanan eğitimlerde şiddetin gerçek sevgi ile değil, kontrol ve güç ile ilişkilendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ayrıca Mersin Barosu ile ekonomik, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet türlerine maruz kalan çocuk ve kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek verilmesi ile ilgili iş birliğiprotokolü de imzalamıştı. Yenişehir Belediyesi önümüzdeki süreçte de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yenişehir Belediyesinden erkek personele kadına şiddetle mücadele eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.