Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.97%
Bitcoin
3.810.329,86 TRY
tr eth
ETH
-3.17%
Ethereum
129.192,55 TRY
tr bch
BCH
-1.01%
Bitcoin Cash
24.154,22 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı ihaleye çıkıyor

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı ihaleye çıkıyor

Büyükşehir tarafından hayata geçirilecek Yeşilova Solaklar Köprülü Kavşağı Yol Yapım İşinin ihalesi 3 Kasım’da yapılacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Yol Yapımı işi için ihale tarihini duyurdu. İhale kapsamında 80 cm çapında her zeminde, her derinlikte, her açıda derin karıştırma (Soilmixing) metodu ile kolon oluşturulması (7905 metre), nervürlü donatı çeliği temini ve işçiliği (1969,6 Ton), toprakarme için prekast cephe panelleri yapılması ve yerine konulması (1525 metreküp) işi için ihale tarihi 3 Kasım 2022 olarak belirlendi. İhale, saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi İhale Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İşin süresi ise 450 takvim günü.

 

TRANSİT GEÇİŞ SAĞLANACAK

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Sanat Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak Yeşilova Solaklar Köprülü Kavşak Projesi ile bölgedeki trafik yoğunluğu giderilecek. Yapılacak otopark ile de parklanma sorunu çözülecek. Proje kapsamında; D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerinde yer alan sinyalize kavşak kaldırarak transit geçiş sağlanacak.

 

SİNYALİZASYON KALDIRILACAK

D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerinden geçecek iki adet köprülü kavşak ile yapılacak trafik düzenlemeleri ile Kandıra yolundaki trafik akışı kesintisiz hale getirilecek. Sinyalize kavşak kaldırarak transit geçişin sağlanacağı yeni düzenleme ile trafik ışıklarında beklenmeden transit geçiş yapılabilecek.

 

AÇIK OTOPARK YAPILACAK

Kandıra veya İzmit istikametinden gelen araçlar köprülü kavşakları kullanarak Yeşilova ve Solaklar Karadenizliler Mahallelerine kolaylıkla, beklemeden geçiş yapabilecek. Proje kapsamında ayrıca yol genişletme ve açık otopark alanı da yapılacak.

 

2 ADET KÖPRÜLÜ KAVŞAK

D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerine iki adet köprülü kavşak yapılacak. Kandıra istikametinden gelişte ve Yeşilova Mahallesinden Solaklar Karadenizliler Mahallerine geçişin sağlanacağı köprülü kavşak 40 metre uzunlukta; İzmit istikametinden gelişte Yeşilova Mahallesine geçişi sağlayacak köprülü kavşak ise 55 metre uzunlukta inşa edilecek.

 

YENİ YOL VE DÖNEL KAVŞAK

Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getiriliyor. Otobanın kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi Altıncıoğlu Caddesine bağlanacak. Yapılacak yeni yolda 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit 12 metre genişlikte olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesini, Karadenizliler Mahallesine bağlayacak. Karadenizliler Mahallesine yapılacak dönel kavşakla da trafiğe düzen getirilmiş olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı ihaleye çıkıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.