Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-3.73%
Bitcoin
3.776.263,20 TRY
tr eth
ETH
-4.22%
Ethereum
128.453,82 TRY
tr bch
BCH
-1.67%
Bitcoin Cash
24.012,95 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Zeytini merkezine alan ilk çocuk festivali İzmir’de yapıldı

Zeytini merkezine alan ilk çocuk festivali İzmir’de yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde düzenlenen Zeytin Çocuk Festivali’nde zeytin fidanları toprakla buluştu. Çocuklar adına zeytini merkezine alan ilk festival olma özelliğine sahip etkinlikte engelli minikler de yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 26 Kasım Dünya Zeytin Günü’nde “Zeytin Çocuk Festivali” düzenlendi. Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’ndeki festivale İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle engelli minikler de katıldı. Nohutalan’daki Köstem Organik Çiftliği’ne giden çocuklar burada zeytin fidelerini toprakla buluşturdu. Ardından Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni gezdi.

Çocuklar adına zeytini merkezine alan ilk festival olma özelliği taşıyan programa müzenin kurucuları Dr. Levent Köstem ve eşi Güler Köstem ev sahipliği yaptı. Festivale İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmirli minikler ve aileleri katıldı.

“Onlar bizim geleceğimiz”
Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bu tabloyu görünce inanılmaz mutlu oldum. Çocuklarla zeytin fidanı dikerken gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Çocukların diktiği o fidanlar bizim geleceğimiz, o çocuklar bizim geleceğimiz. Levent Köstem ve sevgili eşi muhteşem bir eser bırakmış. Köstem Zeytinyağı Müzesi kalıcıdır, geleceğe bir mirastır. Levent ağabey ve sevgili eşine binlerce kere hem şahsım hem İzmir Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Binlerce yıldır zeytin var”
Güler Köstem ise müzeyi öncelikle çocuklar için yaptıklarını belirterek “Emekli bir öğretmenim ve çocukları özlüyordum. Eğer bu müze biterse çocuklarla beraber olabilirim diye düşünmüştüm. Çok şükür bitti. Ve çocuklar buraya geliyor, ben seve seve anlatıyorum. Müzenin amacı zeytinin hikâyesini anlatmaktır. Biz çocukken kimse bize zeytinin hikâyesini anlatmadı. Büyüyünce fark ettim ki, bu büyük bir eksiklik. Bu ülke için, gelecek için büyük bir eksiklik. Zeytin bu topraklarda çok eskiden bu yana
var. Şu an maalesef beton için yok ediliyor ama biz ve özellikle çocuklarımız zeytine sahip çıkacak” dedi.

 

Festival programı kapsamında Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile zeytinli pizza, kilden kandil yapımıyla ilgili etkinlikler düzenlendi. Ayrıca minikler “Zeytine Dokunuş” resim sergisini gezdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Zeytini merkezine alan ilk çocuk festivali İzmir’de yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.