Loading...
tr usd
USD
0.080%
Amerikan Doları
42,97 TRY
tr euro
EURO
0.030%
Euro
50,62 TRY
tr chf
CHF
0.040%
İsviçre Frangı
54,23 TRY
tr gbp
GBP
0.050%
İngiliz Sterlini
58,03 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.05%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
0.37%
Bist 100
11.261,52 TRY
usd gau
Petrol
-0.68%
Brent Petrol
60,91 USD
gau
GR. ALTIN
0.22%
Gram Altın
5.966,21 TRY
tr btc
BTC
-7.3462531319803%
Bitcoin
3.396.785,21 TRY
tr eth
ETH
-12.89563628389%
Ethereum
103.949,09 TRY
tr bch
BCH
-11.734629277689%
Bitcoin Cash
21.372,60 TRY
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İzmir Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu

İzmir Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu

İzmir Tabip Odası ve İzmir Şehir Hastanesi Platformu, “İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı” düzenledi.

0
Paylaş

İzmir Tabip Odası ve İzmir Şehir Hastanesi Platformu, “İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, şehir hastanelerine yönelik yaşanan sorunlara dikkat çekildi.

İzmir'de İzmir Tabip Odası ve İzmir Şehir Hastanesi Platformu "İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı" düzenlendi. İki gün süren çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Devrim Demirel, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Semih Bilgin ile sağlıkçılar ve ilçe kent konseylerinin temsilcileri katıldı. Çalıştayda şehir hastanelerinin sağlık hizmeti, hayata etkileri, ulaşımla ilgili sıkıntıları dile getirildi.

Sorunlara dikkat çekildi
Çalıştayda konuşan Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Devrim Demirel, şehir hastanelerinin büyüklüğünden dolayı işletme zorluklarının yaşandığına değinirken, bu hastanelerin yerleşim yerlerine uzaklığına da dikkat çekti.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç da İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine ulaşım konusunda sorunların yaşandığına dikkat çekti. Şehir hastaneleri nedeniyle mevcut hastanelerin kapatılmaması gerektiğini vurgulayan Kökkılınç, bu hastanelerin aynı zamanda kentin belleği olduğunu belirtti.

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Semih Bilgin de 180 bin hekimin performans sistemi ile çalıştığını ifade ederek, kısa muayene süreleri ile hekimlerin mesai dışı çalışmalarının arttığını ifade etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak da “Şehir hastanesinde çalışacak olan sağlık emekçileri şimdiden tükenmişlik sendromu yaşayacak. Bu sendrom duygusal tükenme, duyarsızlaşma olarak görülecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İzmir Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin