Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.80%
Bitcoin
3.810.687,59 TRY
tr eth
ETH
-2.80%
Ethereum
130.659,64 TRY
tr bch
BCH
-0.93%
Bitcoin Cash
24.259,99 TRY
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Harran Üniversitesi Merkezi Laboratuvarı Bölgeye Hizmet Veriyor

Harran Üniversitesi Merkezi Laboratuvarı Bölgeye Hizmet Veriyor

Harran Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacak “Hücre Kültürü ve Kök Hücre Laboratuvarı” açıldı.

 

Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTAM) bünyesinde kurulan Hücre Kültürü ve Kök Hücre laboratuvarlarında, hücre serilerinin çoğaltılması, depolanması, zararlı hücrelerin analizlerinin gerçekleştirilmesi, antikorların çoklu boyama teknikleri doku ve hücre yapılarının incelenmesine yönelik bilimsel çalışmalar yapılacak.

 

Akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin tez, proje, teknik ve bilimsel çalışmalarını yapabilecekleri tüm teknik donanıma sahip laboratuvar bünyesinde bölgede yapılamayan önemli araştırmalar gerçekleştirilebilecek.

 

Hücre Kültürü ve Kök Hücre Laboratuvarı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, HÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç, HÜBTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Akın Yiğin, akademik ve idari personel ile lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla yapılan törenle hizmete girdi.

 

Kurdele kesimi ile yapılan Hücre Kültürü ve Kök Hücre laboratuvarının açılışında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Proje Yürütücüsü Veteriner Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ünal Boyraz ve Laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör. Uz. Nilgün Okşak birer konuşma gerçekleştirdiler.

 

Bilimsel Altyapı Geliştirme Projesi destek programı kapsamında kurulan Hücre Kültürü ve Kök Hücre Laboratuvarının, günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilecek araştırmalarda önemli rol oynayacağını söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütüleceği laboratuvar, kök hücre ve hücre kültürü çalışmalarıyla ve birimler arası ortak kullanım imkanıyla özel/stratejik projelere  ev sahipliği yapacaktır. Üniversite olarak farklı dallarda AR-GE alanlarının ortaya çıkması yönüyle de proje yürütme potansiyelini arttırarak katma değer sağlayan çıktıların hizmete sunulmasında etkin rol oynamayı hedefleyecektir. Böyle bir laboratuvarı üniversitemize kazandıran Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Kılıç ile proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyemiz Mustafa Ünal Boyraz ve proje ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal Boyraz laboratuvarın ileri düzey test, analiz ve karakterizasyon cihazlarını bünyesinde bulundurduğunu belirterek “Laboratuvarımızda in vitro olarak hücre serilerinin çoğaltılması ve depolanması, sitotoksisite analizlerinin gerçekleştirilmesi ve immünofloresan/floresan çoklu boyama teknikleri ile doku ve hücre yapılarının incelenmesine yönelik çalışmalar yapılabilecektir. Laboratuvar altyapısı, hocalar, öğrenciler ve bu alandaki araştırmacıların bilimsel çalışmalarının yapılabileceği şekilde tasarlandı. Şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir laboratuvardır” dedi.

 

Laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör. Uz. Nilgün Okşak’da; “Laboratuvarda, kanser hücre hatlarında çoklu ilaç direnci testleri, hücre hatlarında sitotoksisite testleri, hücre karakterizasyonu, kemik iliği-kordon kanı-periferik kanda hücre/kök hücre izolasyonu, apoptotik sinyal yolağı analizi, bitki ekstreleri ve fitokimyasalların kök hücre sinyalizasyon mekanizmalarının tespiti gibi çalışmalar yapılabilecektir” diye konuştu.

 

HÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç ise: “Osmanbey Yerkeşkemizde HÜBTAM binasında yer alan laboratuvarımız, üniversitemizin akademisyenlerinin ve öğrencilerinin araştırmalarının yanı sıra özel sektör çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacaktır. Laboratuvar, kök hücre ve hücre kültürü ile ilgili talepleri karşılayabilecek teknoloji ile dizayn edilmiştir. Lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrenciler ve alandaki tüm araştırmacıların kurs, seminer, konferans gibi eğitimlerine de imkân sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Harran Üniversitesi Merkezi Laboratuvarı Bölgeye Hizmet Veriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.