Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 
Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 

Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 

Çağımızda hem anne hem de babalar çalıştığı için çocukları emanet etmek için dadılardan yardım alınmaktadır. Peki dadı nasıl olunur?

Günümüzde iş hayatında babalar kadar annelerde etkin bir rol oynuyor. Bundan dolayı da çocukların bakımı için birine ihtiyaç duyuluyor. Anne ve babanın çalıştığı koşullarda en büyük yardımcılardan biride hiç şüphesiz ki çocukların bakımlarını üstlenen dadılardır. Peki, dadı nasıl olunur? Maaşları ne kadardır?  

Dadı Ne Demek? 

Dadı, çoğunlukla ebeveynleri çalışan kişilerin çocuklarına evlerde bakan kişidir. Dadı, gün içinde çocuklarına bakmak için yeterli zamanı olmayan veya çocuklarını büyütmek için yardıma ihtiyacı olan ebeveynlere belirli bir ücret karşılığında destek olurlar. Dadı mesleğini yapan kişilere bakıcı da denebilmektedir. 

Dadı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 

Dadılık mesleği, çalışan ebeveynlerin çocuklarına bakmalarına yardımcı olmaktan, çocuklarının gelişimi için tavsiye vermeye kadar çok çeşitli konuları kapsar. Bu sektördeki kişiler görev tanımlarına göre çocuklara yardımcı ebeveyn olabilecekleri gibi sadece belirli bir süre (birkaç saat veya gün) çocuk ya da bebek bakıcı olarak hizmet verebilmektedirler. 

Yurtdışında yaygın olarak benimsenen saatlik ücrete dayalı bebek bakıcılığı kavramı ülkemizde de yaygın olsa da ailelerin çocuklarına bakmak için maaşlı çalışan bir bakıcı tutması daha yaygındır. İş tanımına göre dadılar ev işlerine de yardımcı olabilir. 

Nasıl Dadı Olunur? 

Türkiye’de dadı olmak isteyen kişiler meslek ile ilgili eğitimi almış ve dadılık kursunu başarıyla geçmiş olmalıdırlar. Katılım sağlanan seminerler de dadının işe alınma şansını arttıran faktörler arasındadır.  3 yaş üstü çocuklara bakan kişilerin, çocuk gelişimi konusunda bilgili olmaları gerekirken iletişim becerileri de güçlü olmalıdır. Çocukları sanat ve spora yönlendirerek onlara rehberlik etmeleri gerekmektedir. 

Türkiye dışında bir ülkede dadılık mesleğini yapmak isterseniz, kuralların ülkeden ülkeye değiştiğini söylemek mümkündür. 

Dadı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? 

Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 
Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar?

Dadı olmak için mezun olunması gereken bir bölüm bulunmamakla birlikte bu alanda çocuk gelişimi mezunları ya da pedagoji eğitimleri bulunan kişiler iş bulma konusunda daha avantajlıdır. Anne ve babalarından uzun süre ayrı kalan çocukların psikolojileri farklılık göstereceğinden dolayı bu mesleği yapmak isteyen kişiler çeşitli eğitim ve seminerlere katılım sağlayabilir. Bebek ve çocuk alanında ayrı ayrı düzenlenen eğitim ve seminerlere katılım sağlamanız CV’nizi güçlendirecektir. Sağlık Bakanlığının bu konuda çeşitli eğitimleri bulunmaktadır. 

Dadıda Olması Gereken Özellikler 

  • Çocuk ve bebek sevgisi 
  • Hoşgörü, şefkat 
  • Güvenirlilik 
  • Sabırlılık 
  • Kişisel hijyen 
  • Genel kültür 
  • Güçlü iletişim becerileri 

Dadı Maaşları 

Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 
Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar?Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 

En Düşük Maaş
3.250 TL 

En Yüksek Maaş
8.230 TL 

Ortalama Maaş
5.740 TL 

 Listemakale.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dadı Nasıl Olunur? Dadı Maaşları Ne Kadar? 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin