Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.55%
Bitcoin
3.880.585,34 TRY
tr eth
ETH
-1.21%
Ethereum
132.997,95 TRY
tr bch
BCH
-0.08%
Bitcoin Cash
24.431,12 TRY
  1. Haberler
  2. Finans
  3. İklim krizine farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler

İklim krizine farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler

Avcılar Belediyesi öncülüğünde buluşan doğa severler; iklim krizine karşı farkındalık oluşturmak için önce bisiklete bindiler, sonra koştular, daha sonra da sıcaklığı 18 derece olan suda yüzdüler.

Bin – Koş – Yüz

Avcılar Belediyesi, “İklim Krizine Karşı Farkındalık İçin Bin-Koş-Yüz” başlığıyla bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 40’a yakın çevre, doğa ve spor kuruluşunun destek verdiği etkinlik kapsamında 300’den fazla doğa sever önce bisiklet turu düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde Tahtakale Mahalesi Ispartakule Mevkii’nde buluşan sürücüler Avcılar’ın 10 mahallesini dolaşarak 25 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Bisiklet sürücüleri ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi’nin önünde buluşan iklim koşucuları, iklim krizine dikkat çekmek için 5 kilometre boyunca koştu.

Etkinliğin son kısmında ise yağan yağmura aldırış etmeden açık denize açılan yüzücüler sıcaklığı 18 derece olan suda yüzerek Denizköşkler Plajı’ndan karaya çıktı.

Doğa uyumlu çalışmalar yürüteceğiz.”

İklim kriziyle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Dünyamız iklim krizine karşı alarm veriyor, bizlerde Avcılar’da iklim krizine karşı yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesini de bugün gerçekleştiriyoruz. İstanbul’un bir çok noktasından katılan sporcularla geleneksel “Bin-Koş-Yüz” etkinliğimizi gerçekleştirdik. İklim krizi dünyamızın meselesi. İklim krizine karşı duyarlı olacağız, doğa uyumlu çalışmalar yürüteceğiz. Doğaya zarar veren, iklim krizini tetikleyen yönetim anlayışına da dur diyeceğiz. Dünya’nın her tarafında dur diyeceğiz, çünkü Dünya’nın öbür ucundaki olumsuzluk Türkiyemizi de etkiliyor. Bu sadece bölgesel bir mesele değil bu küresel bir mesele. Tüm Dünyayı birlikte ilgilendiren bir mesele. Bu çerçevede bakıp mücadeleye devam edeceğiz. Avcılar karbon ayak izini nötrleştirmek için Dünyada açık ara önde koşuyor. İşte bu gün bu etkinlikte bunun gösterisi. 40’a yakın çevre, doğa ve spor kuruluşlarının desteğiyle 2.sini düzenlediğimizi etkinliklerimizde aramızda olan sivil toplum kuruluşlarına, sporcularımıza ve komşularımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İklim krizine farkındalık oluşturmak için pedal çevirdiler, koştular, yüzdüler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.