Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Finans
  3. Isparta’ya yapılan yatırımlarla yeraltı kablo oranı yüzde 67’yi aştı

Isparta’ya yapılan yatırımlarla yeraltı kablo oranı yüzde 67’yi aştı

Isparta Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2022 yılında AEDAŞ’ın ilin enerji altyapısına yaptığı yatırımlar ile 2023 yılına yönelik projeleri konuşuldu. Toplantıda AEDAŞ yetkilileri, 2022 yılı içinde 170 km alçak gerilim, 107 km orta gerilim kablosunun yer altına alındığını ve şehir merkezinde yeraltı kablo oranın yüzde 43’ten yüzde 67’nin üzerine çıktığını bildirdi.

 

Kamu ve özel sektör geçtiğimiz günlerde Isparta’nın “enerjisi” için buluştu. Isparta Valisi Aydın Baruş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AEDAŞ), 2022’de Isparta’ya yaptığı yatırımlar ve 2023 yılına yönelik projeleri ele alındı.

 

Isparta Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında yapılan genel değerlendirme toplantısına TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, AEDAŞ üst düzey yöneticileri katıldı.

 

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ KABLOLARIN YÜZDE 67’Sİ YERALTINDA

AEDAŞ üst yönetiminin 2022 yılında Isparta iline yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaştığı toplantıda, 2023’de hayata geçirilmesi planlanan projeler konuşuldu. Toplantıda AEDAŞ yetkililerinin yaptığı sunumda 2022 yılında hayata geçirilen yatırımlarla şehir merkezine 170 km alçak gerilim, 107 km orta gerilim yeraltı şebekesi ile 3 bin 260 LED aydınlatma armatürü tesis edildiği, şehrin aydınlatmalarının yenilendiği bildirildi. Yapılan yatırımlarla şehir merkezinde yüzde yaklaşık 43 seviyesinde olan yeraltı kablo oranın 24 puan artarak yüzde 67’in üzerine çıkarken alçak gerilim yeraltı hat uzunluğunun toplam şebekeye oranı yüzde 25’ten yüzde 40’a, orta gerilim yeraltı hat uzunluğunun ise yüzde 18’den yüzde 27’e çıktığı kaydedildi.

 

80 KM’LİK HATTA KAR VE BUZ YÜKÜNE DAYANIKLILIĞI YÜKSEK KABLOLAR ÇEKİLİYOR

Bu arada halen devam eden çalışmalar hakkında da bilgi verilerek havai hatlarda yapılan yenileme kapsamında, buz ve kar yüküne dayanıklılık oranı oldukça yüksek olan alpek kablo değişimlerinin sürdüğüne işaret edilerek yılsonuna kadar alpek kablo ile yenilenen hattın uzunluğunun 80 km’yi bulacağı belirtildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Isparta’ya yapılan yatırımlarla yeraltı kablo oranı yüzde 67’yi aştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.