Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.81%
Bitcoin
3.869.692,53 TRY
tr eth
ETH
-1.95%
Ethereum
133.342,13 TRY
tr bch
BCH
0.09%
Bitcoin Cash
24.704,08 TRY
  1. Haberler
  2. Finans
  3. ROSATOM VE MSU MRC, Kuzey Kutbu’nda Çevre İzleme Alanında İş Birliği Anlaşması İmzaladı

ROSATOM VE MSU MRC, Kuzey Kutbu’nda Çevre İzleme Alanında İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ve Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Deniz Araştırmaları Merkezi (MSU MRC), 2022-2023 yıllarında Kuzey Kutbu'nda çevre izleme alanında iş birliği yapılmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya, 3 Ekim'de düzenlenen 1.  Rusya Federasyonu Denizcilik Kongresi'nin ilk gününde varıldı.

 

Anlaşmaya ROSATOM adına Kuzey Kutbu'nun Kalkınması Özel Temsilcisi Vladimir Panov ve Moskova Devlet Üniversitesi Deniz Araştırmaları Merkezi adına Genel Müdür Dmitry Korost imza attı.

 

İş birliği anlaşması, 2022-2023 yıllarında Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kutbu Bölgesi sularında su üstü ve su altı çevre güvenliğinin kapsamlı bir şekilde araştırılması ve izlenmesine devam edilmesi amacını taşıyor.

 

Vladimir Panov, imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Deniz Araştırmaları Merkezi ve uluslararası uzmanların çabaları sayesinde, 2021-2022 yıllarında Kuzey Deniz Rotası (NSR) sularında bulunan 50 izleme istasyonunda benzersiz ve kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Çalışmanın sonuçlarına dayanarak çıkarılabilecek en önemli sonuç, ticari gemiciliğin şu anda Kuzey Kutbu'ndaki deniz ekosistemleri üzerinde önemli bir etkisi olmadığıdır. Bu yıl da devam eden araştırmalar, NSR'nin kapsamlı bir çevre izleme programını oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Bu programın, ayrı bir ulusal çevre izleme alt sisteminin temelini oluşturacağına inanıyoruz." 

 

Dmitry Korost konuya ilişkin olarak, “Bu yıl, deniz ekosistemlerinin incelenmesindeki eksiklikleri tespit etmek ve gidermek, deniz taşımacılığının bunlar üzerindeki etkisini değerlendirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Kuzey Kutbu'ndaki çevresel durum hakkında gerçek zamanlı olarak bilgi edinmemizi sağlayacak dijital hizmetler geliştireceğiz. Ayrıca NSR sularında saha çalışmaları sürüyor. Çalışmaların keşif aşaması şu anda Doğu Arktik'te devam ediyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ROSATOM VE MSU MRC, Kuzey Kutbu’nda Çevre İzleme Alanında İş Birliği Anlaşması İmzaladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.