Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.97%
Bitcoin
3.810.329,86 TRY
tr eth
ETH
-3.17%
Ethereum
129.192,55 TRY
tr bch
BCH
-1.01%
Bitcoin Cash
24.154,22 TRY
  1. Haberler
  2. Finans
  3. Tarfin’den 50 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Tarfin’den 50 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Tarfin, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler ile yapmış olduğu iş birliği ile 210 gün vadeli ve 50 milyon TL nominal tutarlı ikinci tarım kira sertifikası ihracını tamamladı. Tarfin, gerçekleştirdiği bu sukuk ihracı ile tarım alanında yeni bir yatırım aracı sunmuş oldu.

  

Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin, tarım tedarik zincirini finansal teknolojinin gücüyle buluştururken, sektördeki yatırım araçlarının çeşitlendirilmesine yönelik katkısını da sürdürüyor. Geçtiğimiz temmuz ayında İslami Finans ilkelerine uygun olarak hayata geçen ilk Tarım Kira Sertifikası (Sukuk) ihracını gerçekleştiren Tarfin, 9 Kasım tarihinde ikinci sukuk ihracını tamamladı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler ile yapmış olduğu iş birliği ile 210 gün vadeli ve 50 milyon TL tutarlı sukuk ihracına imza atan Tarfin, böylece sürdürülebilir tarıma verdiği desteği bir kez daha göstermiş oldu. 

  

Yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek: 

 

Tarfin CFO'su Kerimcan Aycibin, "Türkiye Avrupa'nın en büyük ikinci, dünyanın on birinci büyük tarımsal üretimine sahip. Bu potansiyelin ortaya konulması ve sürdürülebilir üretimin sağlanması için öncelikle çiftçinin yüksek kalite tarım girdilerine uygun fiyat imkanıyla erişimini kolaylaştırmak, rekabet gücünü artırmak gerekiyor. Türkiye tarımını desteklemek üzere yola çıkan Tarfin olarak, yatırımcı ve çiftçi arasında katma değeri yüksek hizmetlere aracılık etmeye devam ediyoruz. Sunduğumuz hizmetler ile 47 bini aşkın çiftçiye tarım girdisi tedariki gerçekleştirirken, üretime de desteğimizi sürdürüyoruz. Yatırım modellerini çeşitlendirmek amacıyla başlattığımız çalışmalarımız kapsamında sürdürdüğümüz sukuk ihraçları ile daha fazla İslami Fintek yatırımcısını Türkiye’ye çekmeyi hedefliyoruz. İhraçlarımız, aldığımız yatırımlar ve uluslararası finansman kaynakları ile yaptığımız anlaşmalar ile üreticiden tüketiciye giden yolda katma değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Yatırımcıya faizsiz getiri imkanı sunan menkul kıymetler olan sukuk, devlet ve şirketlere finansman sağlama aracı olarak ihraç ediliyor. Yatırımcılarının, elde edilen gelirlerden, payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan, faizsiz finansman ilkelerine uygun menkul kıymetler olan sukuk (kira sertifikası), hem şirketlere hem de yatırımcıya en nihayetinde de sektöre büyük fayda sağlıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tarfin’den 50 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.