Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.49%
Bitcoin
3.881.919,45 TRY
tr eth
ETH
-1.25%
Ethereum
133.388,85 TRY
tr bch
BCH
-0.64%
Bitcoin Cash
24.204,84 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Teknolojik Tayfa’ ya Bağcılar’da yoğun ilgi

Teknolojik Tayfa’ ya Bağcılar’da yoğun ilgi

Çocukları milli ve özgün teknolojiye teşvik etmek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde sergilenen Teknolojik Tayfa gösterisi yoğun ilgi gördü. Bağcılar Meydanı dolduran 10 bini aşkın çocuk, Rafadan Tayfa çizgi film karakterlerinin maskotlarını izleyerek hem eğlendi hem de öğrendi.

 

Bağcılar Belediyesi, hafta sonu çocuklara yönelik eğlence dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Milli Teknoloji Hamlesi faaliyetlerini çocuklara duyurmak ve onları milli teknolojiye teşvik etmek amacıyla “Tekno Tayfa” gösterisini düzenlendi. Bağcılar Meydanı’nda gerçekleşen ve Rafadan Tayfa çizgi film karakterlerinin sahnelediği “Teknolojik Tayfa” gösterisi, yoğun ilgi gördü.

 

Çizgi film kahramanlarıyla dans edip eğlendiler

Müzikli gösterinin başlamasına saatler kala etkinlik alanı doldu taştı. Yerini alan çocuklar ve aileleri sabırsızlıkla oyunun başlamasını bekledi. Sevimli kahramanlar Hayri, Hayrimatör, Akın, Kamil, Mert, Sevim ve Hale’nin sahneye çıkmasıyla büyük bir coşku yaşandı. Minikler hem şarkılara eşlik ederek hem de çalan müzikle birlikte dans ederek keyifli zaman geçirdi. Çocuklar, eğlencenin yanında otonom araçlar, astronomi, uzay, yapay zeka, robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretim konusunda bilgi sahibi oldu.

 

Çocukların teknolojiyi sevmesine vesile olmak istiyoruz

Çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İnşallah bu güzel etkinliklerle çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Çocuklarımızın teknolojiyi sevmesine, doğru bir şekilde kullanmasına ve ülkemize daha güzel işler yapmasına vesile olmak istiyoruz. Yarınımız olan çocuklarımızın ülkemizin geleceği için aydınlık bireyler olmasını çok önemsiyoruz” dedi. Özdemir, programı düzenleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

10 binin üzerinde kişi izledi

Üç seans halinde izleyiciyle buluşan ve yoğun izdihama neden olan “Teknolojik Tayfa”yı 10 binin üzerinde kişi izledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Teknolojik Tayfa’ ya Bağcılar’da yoğun ilgi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.