Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi? 
Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi? 
  1. Haberler
  2. Kadın
  3. Gebelik
  4. Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi Mi? 

Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi Mi? 

Bebeğin çok hareketli olması doğum belirtisi mi? sorusu hamilelik ilerledikçe anne adaylarının merak ettiği konulardan biri haline gelir. Bebeğin anne karnındaki hareketleri yavrunuzun sağlığı hakkında bilgi verir. Bebeğin anne karnındaki hareketliliği, anneyi hem duygusal hem de fiziksel olarak etkiler.  

Anne karnında bebeğin çok hareketli olması genellikle hamileliğin ileriki zamanlarında hissedilebiliyor. Bu durum da doğal olarak bebeğin çok hareketli olması hakkında endişelere neden oluyor. 

Anne karnında bebeğin çok hareketli olmasının birinci nedeni, bebek büyüdüğü için hareket alanının daralmasından kaynaklanır. Anne karnında bebeğin hareket etmesi, bebeğin sağlıklı olduğu gösterir. Bebek büyüdükçe hem hareketleri hem de bebeğin duruş ve yerleşim şekli değişir. Bu sebeple hamileliğin ilerleyen zamanlarında bebeğin hareketlerini anne adayları daha çok hissetmeye başlar. Bu yüzden bebeğin çok hareketli olması doğum belirtisi sayılmamaktadır.  

Anne Karnındaki Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi? 
Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi?

Anne karnındaki bebeğin çok hareketli olmasının birden çok nedeni bulunmaktadır. Her şeyden önce bebeklerin kendi kişiliğine özgü hareketler geliştirdiğini unutmamak gerekir. Özellikle 28. haftadan sonra bebek hareketlerinde hissedilen değişikliklerin nedeni budur.  Bazı bebekler geceleri daha çok hareket ederken bazı bebekler gündüzleri daha çok hareket eder. Bu durum tamamen bebeğin kişiliğine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bazı bebekler tabiatları gereği daha sakin olurken, bazı bebekler çok daha hareketli olabilir. 

Anne karnındaki bebekler, anneler tatlı yediğinde ya da dinlenirken çok hareketli olabilirler. Ultrason muayenesinde bebekler, ışık ve ısıya maruz kaldıklarından dolayı korkarak yüzünü kapatabilir veya tam cenin hareketini yapabilir. Aynı zamanda bebekler, annenin stresli ve üzüntülü olduğu zamanlarda daha az hareket eder ya da hiç hareket etmezler. Bu durumlar doktora gitmek için bir neden teşkil etmez. 

Doğuma Yakın Bebek Hareketleri Artar Mı?

Bebeğin anne karnında çok hareketli olmasının temel nedeni, kendine uygun bir pozisyon bulma çabasıdır. Kendisini kolay besleyecek, rahat hissedeceği bir pozisyon bulduktan sonra bebeğin hareketleri normal seyrine dönecektir. Anne karnında bebeğin çok hareket etmesi, bir sorun olduğunu ya da doğumun başladığını göstermez diyerek bu noktada doğuma yakın bebek hareketleri artar mı? sorusunu cevaplayabiliriz. 

Bebeklerin anne karnında normal düzeyde hareketli olması onun yeteri kadar beslendiğinin, etrafındaki sıvının yeterli olduğunun ve iyi oksijen aldığının göstergesidir. Bebeğinizin hareketleri, sizde devamlı bir ağrı ya da sancıya neden olmuyorsa, bu konuda endişelenmenize gerek yoktur. Hareketlerde anormal bir şeyler seziyorsanız, muhakkak doktorunuz ile iletişim kurmanız gerekiyor.  

Doğumun Başlama Belirtileri Nelerdir? 

Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi? 
Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi mi?
  • Rahim kasılmaları 
  • Nefes akıp verişlerin daha rahat olmaya başlaması
  • Düzenli sancıların başlaması 
  • Bebeğin baş kısmının doğum kanalına inmesi ve sürekli tuvalete çıkma isteği 
  • Mukus atımlarının başlaması(Halk diliyle nişan gelmesi)
  • Bağırsak hareketliliğinin fazlalaşması
  • Üst karın ve diyafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama hissedilmesi 
  • Hem vajinal bölgede hem de makat bölgesinde baskı hissi yoğunluğu
  • Karında şekil değişmesi-Bebek doğum kanalına tam olarak ilerlediğinden karın sivri ve aşağıya doğru sarkan bir görünüme sahip olur.
  • Doğum suyunun gelmesi 

Doğum belirtileri konusunda, doğum sancısıyla yalancı doğum sancısına dikkat edilmelidir. Yalancı doğum sancıları gerçek doğum sancıları ile çok karıştırılır. Gerçek doğum sancısında kasılmalar düzenlidir. Kasılmalar gittikçe daha sık, daha uzun ve daha kuvvetli olur. Her kasılma önce sırtın alt kısmında hissedilmeye başlar, ardından ön ve alt kısımlar ve kasığa kadar yayılır. Yürüme-yatma ya da pozisyon değişikliği, kasılmalarda azalma ya da durmaya yol açmaz. Yalancı sancılarda bunlar gözlemlenmez.  

Ayrıca bazı anne adayları idrar kaçırma ile su gelmesini karıştırmaktadır. İdrar kaçırma tek seferliktir fakat suyun gelmesinde su kesilmez ve akmaya devam eder.  

Bebeğin Çok Hareketli Olması Doğum Belirtisi Mi? 
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin