Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 
Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 

Kurban Bayramı da İslam aleminin en değerli geleneklerinden biridir. Peki, Kurban Bayramı'nda et tüketimi nasıl olmalı?

Bayramlar tüm ailenin toplandığı, sevgi ve mutluluğun paylaşıldığı geniş sofraların kurulduğu oldukça özel ve kıymetli günlerdendir. Kurban Bayramı da İslam aleminin en değerli geleneklerinden biridir. Kurban Bayramı’nda, bayram geleneklerinden lan tatlı, şeker tüketimine ek olarak fazlaca kırmızı et tüketimi de gerçekleşmektedir. Bundan dolayı da şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Peki Kurban Bayramı’nda et tüketimi nasıl olmalı? 

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli? 

Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı?

Sindirilmesi zor besinler arasında kırmız et de yer alır.  Kurban Bayramı’nda kesilen etler mide-bağırsak sorunu yaşayan bireyler tarafından hemen tüketilmemeli. Buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer alan haşlama veya ızgarada pişirme yöntemleri tercih edilerek tüketmelidir. 

Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz? 

Kurban Bayramı’nda, etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemleri de oldukça önemlidir. Çiğ ya da az pişmiş etler kesinlikle tüketilmemelidir. Genellikle bayram da et kavurma olarak ikram edilir ve tüketilir. Bunun dışında kurban eti mangal olarak da sık sık tüketilmektedir. Eğer mangal yöntemi tercih edilecekse; et ile ateş arasında 15 cm kadar mesafe olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü etin yüksek ateşte pişirilmesi b1, b6, b12, folikasit gibi birçok vitamin kaybına sebep olduğu gibi aynı zamanda proteinin de denatüre olmasına neden olarak eti sağlıklı besin kaynağından çıkartarak zararlı hale getirecektir. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir.  

Sağlıklı bir kavurma eti yapmak istiyorsak, etin görünür yağlarını ayırdıktan sonra, ilave bir iç yağı, kuyruk yağı veya tereyağı eklemeden, suda haşlama yöntemi uygulanmalı ardından et kendi yağıyla kavrulmalıdır. Böylece hem sağlıklı hem de kendi suyuyla piştiği için lezzetli olacaktır. 

Kurban Etlerini Nasıl Saklamalıyız? 

Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı?

Et ilk kesildiği zaman sıcak olacaktır. Bundan dolayı kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5-6 saat dışarıda bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulup saklanmamalıdır. Kıyılan etler bir sefer kullanımlık olacak şekilde buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise daha uzun muhafaza edilebilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin