Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.95%
Bitcoin
3.876.286,05 TRY
tr eth
ETH
-1.59%
Ethereum
132.977,53 TRY
tr bch
BCH
-1.80%
Bitcoin Cash
24.123,51 TRY
  1. Haberler
  2. SonDakika/Magazin
  3. AgeSA, 4 Yılda %77 Su Tasarrufu Yapmayı Başardı

AgeSA, 4 Yılda %77 Su Tasarrufu Yapmayı Başardı

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, sunduğu hizmetlerle bireyleri tasarrufa teşvik ederken, yürüttüğü çalışmalarla harcadığı çevresel kaynakları azaltmayı başardı. AgeSA, LEED Gold yeşil ofis sertifikalı Merkez Ofisi’nde, 2019 yılından bu yana tükettiği suyu yüzde 77 oranında azalttı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, 22 Mart Dünya Su Günü’nü kaynakların tasarruflu kullanılması gerekliliğinin bilinciyle aldığı aksiyonlarla kutladı. 2019 yılından bu yana şirket bünyesinde yüzde 77 su tasarrufu sağlayan AgeSA, çalışan sayısı artmasına rağmen kişi başı su tüketimde ise yüzde 82 tasarruf sağlamayı başardı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan AgeSA Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, “Su tüketim faaliyetlerimizin temelini ofis içi kullanımlarımız oluşturuyor. Su kaynaklarının kısıtlı olduğu bilinciyle tüketilen su miktarının azaltılması, tekrar kullanılması ve atık su kaynaklı çevresel kirliliğin önlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. İstanbul Ataşehir’de bulunan merkez ofisimizle Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold yeşil ofis  sertifikasını almaya hak kazandık. Bu çerçevede sadece su değil tüm kaynakları daha verimli kullandığımızı kanıtladık. Kendimize ASHRAE 90.1-2010 Standardında tanımlanan referans binaya oranla, mevcut tasarruflarımıza ek olarak, yüzde 10 enerji performansı iyileştirmesi ve su tüketiminde ise yüzde 50 tasarruf hedefi koyduk. Çevreyi, doğayı ve dünyayı korumak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

AgeSA, 4 Yılda %77 Su Tasarrufu Yapmayı Başardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.