Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ALİ BABACAN: ‘Bütün dengeler bozuldu ama çabuk düzelir’

ALİ BABACAN: ‘Bütün dengeler bozuldu ama çabuk düzelir’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da vatandaşlarla bir araya geldi. Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde öğrenci olan bir genç “Altın çağımızı yaşamışız” dedi. Akaryakıt fiyatlarından şikâyet eden bir dolmuş şoförünü de dinleyen Babacan, vatandaşlara sorunların çabuk düzeleceği mesajını verdi. 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı’nı ziyaret etti. Babacan, vatandaşlardan destek istedi.

 

‘Topladığımı benzinliğe geri veriyorum, çalışmasam mı?’

Bir dolmuş şoförü akaryakıt fiyatlarından “Ulaşım esnafı olarak çok sıkıntıdayız. Ankara’da dolmuş 7 lira. Gün boyunca topluyorum, akşam benzinliğe geri veriyorum. Pazartesi günü sabah 5 buçuktan akşam 9’a kadar çalıştım. Akşam benzinliğe girdim. 6 servis yapıp 850 lira para toplamışım. Benzine baktım, 820 lira. Bende 30 lira kalmış. Düşündüm; çalışsam mı, çalışmasam mı?” diye şikâyet etti.

 

Babacan bunun üzerine “Çalışınca zarar ediyorsun. Bütün dengeler bozuldu. Ama çabuk düzelir” ifadelerini kullandı.

 

‘Muhteşem bir öğrencilik geçirdik, şimdi çok kötü’

Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde öğrenci olduğunu söyleyen bir genç, “Sizin döneminizde altın çağımızı yaşamışız. Muhteşem bir öğrencilik geçirdik. Şimdiki öğrencilere bakıyorum, durumlar çok kötü. Sizin zamanınızda edindik bazı şeyleri. Arabaları sizin zamanınızda aldık” dedi. Öğrenci olduğu dönemde KYK kredisinin 270 lira olduğunu hatırlatan genç vatandaş, “Tavuk döner hesabı yapsın öğrenciler. Bizim dönemimizde tavuk döner 2 buçuk, 3 liraydı. Şu an 20 lira” diye konuştu.

 

Babacan, 2002’de dünyada 21. sırada devraldıkları ekonomiyi 16. sıraya yükselttiklerini ancak ekonominin yeniden 21. sıraya düştüğünü söyledi.

 

‘Umudumuz, gençliğiniz’

Babacan, kendisine “Ne olur beklentilerimizi karşılayın. Umudumuz, gençliğiniz” diyen bir vatandaşa da “Seçimlerde destek verirseniz hepsini çözeriz” diye karşılık verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALİ BABACAN: ‘Bütün dengeler bozuldu ama çabuk düzelir’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.