Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.80%
Bitcoin
3.810.687,59 TRY
tr eth
ETH
-2.80%
Ethereum
130.659,64 TRY
tr bch
BCH
-0.93%
Bitcoin Cash
24.259,99 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Antalyalı sanatçılar ‘Senede Bir Gün’ konseri ile anıldı

Antalyalı sanatçılar ‘Senede Bir Gün’ konseri ile anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın hafızalarda yer etmiş unutulmayan sanatçılarını “Senede Bir Gün” konseri ile andı. Cumhuriyet döneminde yolu Antalya ile keşişmiş, Antalya'da doğmuş, ebediyete intikal etmiş müzisyen, şair, edebiyatçı gibi önemli değerler anlamlı konserle yad edildi.  

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doğu Garajı Kültür Merkezi Büyük Salon’da, ‘Senede bir gün’ konseri gerçekleştirildi. Konserde, Antalya’nın hafızalarına kazınmış unutulmayan sanatçılar anıldı. 

 

SANATÇILARIN HAYATLARI ANLATILDI

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonunu işbirliğiyle hazırlanan, Genel Sanat Yönetmenliğini Emin Altıner’in yaptığı ve sunumunu Yalın Altıner’in gerçekleştirdiği gece; Emin Altıner'in kaleme aldığı Antalya'nın eski günlerini anlatan “1980’li Yıllar” isimli şiirle başladı. Cumhuriyet döneminde yolu Antalya ile keşişmiş ya da Antalya'da doğmuş, ebediyete intikal etmiş müzisyen, şair, edebiyatçı gibi önemli değerlerin yaşamları anlatıldı.  

 

KIYMETLİ SANATÇILAR ANILDI

Dört bölümden oluşan konserde, Behlül Dal, İsmail Baha Sürelsan, Gültekin Çeki, Fikret Otyam, Tarık Akıltopu, Sümer Tilmaç, Necip Nugay gibi Antalya’nın kültür ve sanat hayatına iz bırakmış birbirinden kıymetli çok sayıda sanatçı ‘Senede Bir Gün’ konseriyle anıldı. Cüneyt Salman, Erdinç Karadeniz, Serpil Doğan, Onur Nugay gibi Antalya’nın yetiştirdiği sanatçıların sahne aldığı konsere Yenikapı Orkestrası eşlik etti. 

 

SÜMER EZGÜ SAHNE ALDI

Anlamlı gecede ‘Yol Ver Bana Çubuk Beli’ türküsünün yazarı Cevat Uyanık ve bu türküyü ilk kez seslendiren Erdal İyiöz’ün hayatlarına yer verildi. Programın sonunda ise Emin Altıner bir sürpriz gerçekleştirerek seyircilerin arasında bulunan ünlü sanatçı Sümer Ezgü’yü sahneye davet etti. Seyirciler tarafından yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Ezgü, böylesine güzel bir gece gerçekleştirildiği için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ederek “Yol Ver Bana Çubuk Beli” türküsünü seslendirdi.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Gecenin sonunda ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz; gecede emekleri olan Müzsan Antalya il Temsilcisi Sinem Çevik Bakarlar, Emin Altıner, Yağız Altıner ve sahne alan sanatçılara teşekkür ederek çiçek taktim etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Antalyalı sanatçılar ‘Senede Bir Gün’ konseri ile anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.