Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-2.99%
Bitcoin
3.785.511,20 TRY
tr eth
ETH
-3.69%
Ethereum
127.476,91 TRY
tr bch
BCH
-1.25%
Bitcoin Cash
24.066,93 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Arkki Türkiye Tasarım Atölyeleri, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’deydi

Arkki Türkiye Tasarım Atölyeleri, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’deydi

Finlandiya temelli yaratıcı eğitim okulu "Arkki”, mimarlık ve tasarım yoluyla inovatif becerilerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için 6-11 yaş aralığındaki 300’e yakın çocukla Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’de buluştu. 

 

Türkiye Tasarım Vakfı, 29 yıldır Finlandiya’da çocukların tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren eğitimler kurgulayan Arkki ile yaptığı iş birliği kapsamında çocuklara erken yaşta tasarım farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. Türkiye’de 1000’den fazla çocukla bir araya gelen Arkki atölyeleri, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 1-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde 300’e yakın çocukla buluştu.

 

Çocukların özgün metotlarla kendilerini ifade etmelerini sağlamanın yanı sıra potansiyellerini keşfetmelerine de destek olan atölyeler, 6-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik 8 farklı konuda ve 30 oturumda düzenlendi. “Kutu Kutu Kent” ve “Dönüşen Şehir” atölyeleriyle şehir planlamasının temel ilkelerini, şehirlerin işleyişinin ve karakterinin nasıl oluştuğunu öğrenen çocuklar; “Benim Kulem” ile yapı iskeletini öğrendi, “Minik Dostlarımdan Evler”de ise kesit model kavramıyla tanıştı.

 

AKM’yi farklı duyularla keşfettiler

Farklı duyuların önemine dair fikir edinmelerini ve dünyayı farklı duyularla nasıl algıladıklarını anlamalarını amaçlayan “Duyularımla Geziyorum” ile çocuklar görme, ses, koku, tat ve dokunma duyularıyla AKM’yi deneyimledi, “Küpten Küreye” atölyesinde yerel malzemelerle inşa edilmiş yapılar ve yeni inşaat teknolojisi hakkında bilgi edinerek AKM’nin ikonik küresinin modelini küp şekerlerle üretti.

 

Üç boyutlu sahne ürettiler

AKM’deki Sahnem” atölyesinde tiyatro ortamlarını ve mekânsal yanılsamalar yaratmak için ışık ve gölgeyi nasıl kullanabileceklerini öğrenen çocuklar; “AKM’nin Öyküsü“ atölyesinde ise mimariyi sahne olarak kullanarak yarattıkları bir hikâyenin çizgi roman olarak nasıl sunulacağını öğrendi ve tasarladıkları hikâyeden bir sahneyi üç boyutlu olarak üretti. 

 

Atölyeler hakkında daha fazla bilgi almak ve gelecek atölyelerden haberdar olmak için arkki adresini ve Arkki Türkiye sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Arkki Türkiye Tasarım Atölyeleri, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM’deydi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.