Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.21%
Bitcoin
3.847.469,37 TRY
tr eth
ETH
-1.02%
Ethereum
131.959,73 TRY
tr bch
BCH
0.44%
Bitcoin Cash
24.566,65 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor

Atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor

“Sıfır Atık” projesi kapsamında birçok alanda çalışma yürüten Kemer Belediyesi, atık pillerin doğaya vereceği zararın önüne geçmeyi ve atık pilleri kaynağında ayrı ayrı toplayarak gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre sunmayı hedefliyor.

 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan tüm okullara, muhtarlıklara, kamu kurumlarına, alışveriş merkezlerine ve telefon tamir mağazalarına dağıtılan atık pil kutularında biriken atık piller toplanarak geri dönüşüme gönderiyor.

 

Kemer Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında imzalanan protokol kapsamında Kemer Belediyesi tarafından toplanan atık piller, Kocaeli’nde bulunan EXİTCOM Recycling A.Ş. firması bünyesinde kurulmuş olan tesiste türlerine göre ayrıştırılarak kırma işlemine tabi tutuluyor ve atık pillerin içerisinde bulunan metal-çelik parçalar ayıklanarak, demir-çelik sektörüne gönderiliyor ve hammadde olarak kullanılıyor.

 

Bu işlemler sırasında geri dönüşüme uygun olmayan pil türleri ise düzenli katı atık depolama sahalarında kontrollü biçimde depolanarak TAP tarafından bertaraf ediliyor.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi olarak gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

 

Atık pillerin çevreye bilinçsize atılmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Topaloğlu, “Taşınabilir pillerin, bataryaların ve akümülatörlerin içerisinde karbon, çinko, demir, mangan, nikel, lityum, kobalt, kadmiyum, bakır, alüminyum gibi kimyasal maddeler yer alıyor. Bunlar çevremize zararı olan maddeler. Atık pilleri çevreye atmamalıyız.” dedi. 

 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin atık pilleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdığına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Atık pil kutularında biriken atık pilleri toplamakta ve atık pil kutusu talep eden noktalara atık pil kutuları dağıtarak toplama sistemini genişletiyoruz. Vatandaşlarımız, atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için evlerinde, iş yerlerinde biriktirdikleri atık pilleri poşette, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek okullarda, kamu kurumlarında, muhtarlıklarda, alışveriş merkezlerinde, telefon tamir mağazalarında ve belediyemiz hizmet binalarında bulunan atık pil kutularına veya Kemer Belediyesi Arslanbucak Atık Getirme Merkezine bırakabilirler. Çevremizi korumak için çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.