Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.95%
Bitcoin
3.876.286,05 TRY
tr eth
ETH
-1.59%
Ethereum
132.977,53 TRY
tr bch
BCH
-1.80%
Bitcoin Cash
24.123,51 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avustralya Başbakanı: “Buddle’ın iade prosedürü konusunda bilgim yok”

Avustralya Başbakanı: “Buddle’ın iade prosedürü konusunda bilgim yok”

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Avustralya'nın en çok aranan adamı olduğu yazılan Mark Douglos Buddle ile ilgili durum ve Türkiye'den ülkesine iade hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

 

YouTube haber kanalı Neafoni’nin haberine göre, Pacific Island Forum'a katıldığı Fiji'de, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Başbakan Albanese, başsavcıdan Buddle’ın durumu hakkında herhangi bir bilgi almadığını söyledi.

 

Başbakan Albanese, “10 saattir bir toplantıdayım… Buddle konusunda herhangi bir brifing almadım. Yarın bu konuda size geri dönüş yapacağım” dedi.

 

EN ÇOK ARANAN ADAMIN ASLINDA ARANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!

 

Interpol tarafından 2016 yılından beri birçok suçtan dolayı kırmızı bültenle aranırken KKTC’te yakalandığı yazılan, Avustralyalı Mark Douglos Buddle’ın kırmızı bültenle aranmadığının hatta uluslararası alanda hiçbir aranma kaydının olmadığı ortaya çıkmasının ardından, kendi ülkesinde de hakkında resmi bir yakalama kararı olmadığı ortaya çıktı.

 

Avustralya’nın en çok okunan gazetelerinden Daily Telegraph’ın bugünkü nüshasında, polis-adliye haberleri editörü Mark Morri tarafından açıklanan bilgiye göre, Buddle polis tarafından aranıyor deniliyor ancak hakkında resmi bir yakalama kararı yok.

 

SİDNEY POLİSİ BUDDLE’IN YAKALANMASINA ÇOK ŞAŞIRDI

 

Mark Morri, kaleme aldığı “Resmi olarak aranmayan aranan adam” başlıklı haber-analiz yazısında şu bilgilere yer verdi: 

 

“Avustralya'da hakkında bir arama emri olmamasına rağmen polisin Mark Buddle'ı araması ve Buddle'ın ülkenin en çok aranan kişisi olarak adlandırılması pek çok kişiye bir anlam ifade etmiyor. 

 

Buddle'ın kuzey Kıbrıs'ta tutuklanması, Sidney'in yeraltı dünyasını çok iyi bilen hem eyalet hem de federal polis güçlerini çok şaşırttı.

 

BUDDLE’I TUTUKLAMAK İÇİN YETERLİ DELİL YOK

 

Peki, neden 10 yıldan beri ülke çapında cinayet ve esrarengiz olaylara karıştığından şüphelenilen Comanchero (Komençero) motosiklet grubu lideri için hazır bir tutuklama emri yoktu? 

 

New South Wales Polisi, 2010 yılında güvenlik görevlisi Gary Allsbon'un vurularak öldürüldüğü silahlı bir soyguna karıştığı iddiasıyla Buddle'ı sorgulamak istiyor, ancak bununla beraber Buddle'ı suçlamak için ellerinde yeterli delile sahip olmadıklarını kabul ediyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Avustralya Başbakanı: “Buddle’ın iade prosedürü konusunda bilgim yok”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.