Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.55%
Bitcoin
3.880.585,34 TRY
tr eth
ETH
-1.21%
Ethereum
132.997,95 TRY
tr bch
BCH
-0.08%
Bitcoin Cash
24.431,12 TRY
  1. Haberler
  2. SonDakika/Magazin
  3. “Boreas Teknoloji Konteyner(Mobil) Veri Merkezi Ürünleri Yurt Dışında Kazakistan BAKAD Projesi'nde Kullanılacak"

“Boreas Teknoloji Konteyner(Mobil) Veri Merkezi Ürünleri Yurt Dışında Kazakistan BAKAD Projesi'nde Kullanılacak"

Kazakistan en büyük şehri Almatı’ya 30 km uzaklıkta bulunan Büyük Almatı Çevre Yolu (BAKAD) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ilk proje olarak gerçekleştirilen BAKAD, Kazakistan’daki trafik yükünü azaltmayı ve özellikle transit yük araçlarının şehir içinde oluşturduğu yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyor. Proje kapsamında farklı ülkelerden birçok şirketle çalışan Kazakistan, otoyoldaki elektronik sistemlerin oluşturacağı veri yükünü mobil konteyner veri merkezlerinde saklayarak, optimum güvenlik ve çözüm sağlayacak.

BAKAD Çevre Yolu Projesi’nde kullanılacak mobil konteyner veri merkezleri ise Türkiye’de üretim yapan ve uluslararası alanda sağladığı ileri teknolojili çözümlerle büyük projelere imza atan Boreas Teknoloji tarafından üretilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Boreas Teknoloji Veri Merkezi Direktörü Murat Uzunoğlu “Verinin depolanma ve saklanma ihtiyacı hayatımızın hemen her yerinde bir ihtiyaç haline geldi ve bilgisayar başında ürettiğimiz verinin yanı sıra dijital ekipmanların ürettiği verilerin de saklanması büyük bir önem taşımaya başladı. Artık veri merkezleri de veriler gibi hayatımızın her yerinde ve bunun bir örneği olarak da şu anda Kazakistan, BAKAD Çevre Yolu Projesi için mobil konteyner veri merkezlerini tercih ediyor. Mobil konteyner veri merkezi gibi proje için yüksek önem taşıyan ürünleri binlerce kilometre öteden Boreas Teknoloji’den tercih etmesi ise son derece gurur verici. Boreas Teknoloji olarak yaklaşık 3 yıl önce veri merkezleri üzerine özel ürünler geliştirmeye başladık ve ürünlerimiz Türkiye’nin lider projelerinde yer alsa da konteyner veri merkezimiz yurt dışında bir projede kullanılacak. Yakın zamanda üretmeye başladığımız mobil konteyner veri merkezleri yaptığımız Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sonucunda ileri teknolojiler kullanılarak hazırlandı ve bugün BAKAD Çevre Yolu Projesi’nin otoyol boyunca kullanılacak bütün ekipmanlarının verilerini saklayarak kritik bir görev üstlenecek.”

Soğutma, güç dağıtımı, algılama, izleme ve IT ekipmanlarının konteynere entegre edilmiş yeni nesil veri merkezi çözümleri olarak karşımıza çıkan mobil konteyner veri merkezleri hızlı taşınabilmesi, kolay kurulabilmesi sebebiyle son yıllarda çok fazla tercih edilmeye başladı. BAKAD Çevre Yolu Projesi de yolu kullanacak bütün araçların giriş çıkışlarının akıllı yol sistemiyle anlık takip edileceği, hava durumu bilgisinin sürücülerle paylaşılacağı ve akıllı teknolojilerle yolun bakım ve işletme çalışmalarının yapılacağı ileri teknolojili bir çalışma olarak ciddi bir veri üretecek ve yol güzergâhında mobil konteyner veri merkezleri de bu noktada proje için büyük önem taşıyacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

“Boreas Teknoloji Konteyner(Mobil) Veri Merkezi Ürünleri Yurt Dışında Kazakistan BAKAD Projesi'nde Kullanılacak"
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.