Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.47%
Bitcoin
3.903.235,28 TRY
tr eth
ETH
-1.45%
Ethereum
133.644,20 TRY
tr bch
BCH
-1.27%
Bitcoin Cash
24.356,60 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Gemlik’te Zeytin Festivali Coşkusu Başladı

Gemlik’te Zeytin Festivali Coşkusu Başladı

Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali 29. Kez büyük bir coşku ve binlerce yurttaşın katılımı ile başladı.

 

Festivalin açılış korteji, Engelsiz Kafe önünden İskele Meydanı’na gerçekleşti. Yürüyüş öncesi konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, dünyada marka haline gelen Gemlik Zeytini’nin önemine dikkat çekerek “Gemlik zeytini dünyanın bilinen en kaliteli sofralık zeytini. Bunu bir kere herkes böyle bilsin. Fakat hızla da sayısı azalan da bir durumda. 2 milyon 369 bin zeytin ağacımız olduğunu biliyoruz” diyerek ağaçların korunması gerektiğini belirtti.

 

“Zeytin barışın simgesidir”

Belediye olarak zeytin ağaçlarını korunması için çalışmalara başladığına vurgu yapan Başkan Sertaslan, yapılan çalışmaların ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Öte yandan zeytin ağacının dünyada barışı da simgelediğini hatırlatan Sertaslan “Festivalimizde herkesi kardeşlik türküleri söylemeye bekliyorum. Barış türküleri söylemeye bekliyorum. Barışın simgesi zeytin, gelsinler bizimle beraber olsunlar” sözleri ile yurttaşlara çağrıda bulundu.

 

İskelede Meydanı’nda yakılan meşale ile barışa ve aydınlığa bir kez daha mesaj verildi. Başkan Sertaslan, yaktığı meşalenin ardından meydanda stant açan üreticiler ile bir araya geldi, çiftçinin dertlerini dinledi, çözüm sözü verdi.

 

“Festival coşkusu halk oyunları ile birleşti”

Meşaleli açılışın ardından festival coşkusu Türkiye’nin yeşil incisi Yeşil Bursa’nın çeşitli ilçelerinden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam etti. Artvin’den Edirne’ye, Bursa yöresinden Van oyunlarına, Kafkas danslarından Roman havasına marifetlerini sergileyen ekipler festivale katılanları adeta büyüledi.

 

Festival coşkusu halk oyunları ile bitmedi. Muhteşem dans gösterilerinin ardından sahneyi festivale renk katan sanatçı Özgür Can Çoban devraldı.  Sanatçı Çoban iki saat kaldığı sahnede katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

Üç gün boyunca devam edecek olan festival 9 Eylül’de çocuk tiyatrosu, Şef Danilo Zanna’nın jüri üyesi olduğu yemek yarışması, gazeteciler Akif Beki ve Yavuz Oğan’ın “Kişi Başına Düşen Zeytin” söyleşisi ve sanatçı Volkan Konak’ın sahnesi ile devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gemlik’te Zeytin Festivali Coşkusu Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.