Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.47%
Bitcoin
3.903.235,28 TRY
tr eth
ETH
-1.45%
Ethereum
133.644,20 TRY
tr bch
BCH
-1.27%
Bitcoin Cash
24.356,60 TRY
  1. Haberler
  2. Diğer
  3. Kültür-Sanat
  4. Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı

Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki önemli toplumsal yatırımlarından Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde, ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ sergisi sonra erdi. 21 Mart- 14 Ekim tarihleri arasında eş zamanlı olarak HAN Levent ve HAN Ataşehir’de sanatseverlerle buluşan sergiyi 15 bine yakın kişi ziyaret etti. Sergide yer alan 19 eseri satın alan koleksiyoner ve sanatseverler genç sanatçılara destekte bulundu. 

 

Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü “Sanata Bi Yer” platformu “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla genç sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor. “Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde ve ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ odağındaki sergide yer alan çalışmalar, doğayla kurulan ilişkinin bir yansıması olarak ele alınırken, insanın ilk mekanı, ilişki kurduğu/oyun oynadığı yer olan doğa ile günümüze kadar değişmeyen ve insan olmanın yapı taşını oluşturan öğelerini gözler önüne serdi.

 

Sergide; Abdulgani İlhan, Aylin Erdem, Ayşenaz Çubukçu, Berrak Zeynep Yılmaz, Ece Maria Aslanbey, Eyhan Çelik, Hilal Özdemir, İbrahim Deniz Tavlıbıyık, İlayda Çorlu, İrem Terzi, Safiye Otman, Semiha Adsız, Şeyma Lakot, Tuğçe Çakal, Tuğçe Şen, Yağmur Demir ve Yağmur Kevser Barutçu olmak üzere 17 genç sanatçının çalışması yer aldı. 

 

Sergi kapsamında Han Spaces Levent’te iki farklı söyleşi düzenlendi. Oggusto Sanat Editörü Feride Çelik, sergide eserleri yer alan sanatçılardan İrem Karagöz Terzi ve İlayda Çorlu’nun katılımı ile gerçekleşen söyleşilerin ilkinde genç sanatçı olmak, sanat dünyasının zorlukları ve Sanata Bi Yer’in genç sanatçıların hayatlarına etkileri konuşuldu. 

 

Oggusto Kurucusu Özlem Güsar moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci söyleşi de ise Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç, HAN Spaces Kurucu & CEO’su Gizem Burteçin ve Artpick Kurucu Ortağı Seza Ünal Özeren “Verimli Çalışmanın İlham Kaynağı Sanat mı?” sorusu paralelinde görüşlerini katılımcılarla paylaştı. 

 

Doğuş Grubu Sanat Danışmanı ve Sanata Bi Yer Danışma Kurulu Üyesi Çağla Saraç söyleşi sırasında “Sanata Bi Yer’in ilk ortaya çıkış aşamasına öncelikli hedefimiz sanatla ilgilenen genç arkadaşlarımıza mevcut galeriler dışında eserlerini sergileyebilecekleri alanlar açmaktı. Bu anlamlı platform geliştikçe Sanata Bi Yer'deki 'bi yer' Doğuş Grubu çatımız altındaki her yer oldu" dedi. 

 

Han Spaces Kurucu & CEO’su Gizem Burteçin konuşmasında “İnsanları günün büyük kısmını geçirdiği çalışma alanlarımızda sanata maruz bırakarak kültür sermayelerini artırmayı hedefliyoruz. Müze ve galeri gibi daha konvansiyonel alanlara alternatif olarak sanatı çalışma ve yaşam alanlarımıza taşıyoruz” diye açıkladı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.