Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.81%
Bitcoin
3.869.692,53 TRY
tr eth
ETH
-1.95%
Ethereum
133.342,13 TRY
tr bch
BCH
0.09%
Bitcoin Cash
24.704,08 TRY
  1. Haberler
  2. Finans
  3. Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay: “Covid 19, sağlık sigortasının önemini hatırlattı”

Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay: “Covid 19, sağlık sigortasının önemini hatırlattı”

Sigorta sektörünün öncü şirketlerinden Groupama’nın Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay, Covid 19 salgınıyla birlikte sağlık sigortalarının öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Atalay, tamamlayıcı sağlık sigortalarının (TSS) hem şirketler hem de bireyler için önemli bir varlık olduğunun altını çizerek, sigortacılar olarak TSS’yi daha fazla duyurmaları gerektiğini ve TSS poliçe sahibi sayısının artacağını aktardı. 

 

Türk sigorta sektörünün köklü markalarından Groupama Sigorta, sağlık sigortalarında sunduğu ürünlerle sigortalılarının yanında yer alıyor. Marka, yılın ilk sekiz aylık döneminde Herkes için Sağlık Sigortası (HİSS) adını verdikleri TSS poliçesine sahip sigortalı sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttırdı ve 25 bine yakın poliçe sahibine ulaştı.   Groupama Sigorta, aynı dönemde prim üretimini ise bir önceki yılın ilk sekiz ayına göre neredeyse üç kat arttırarak 53,3 milyon TL yükseltti. 

 

“Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hem şirketler hem de bireyler için önemli bir avantaj”

 

Sağlığın herkes için önemine değinen Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay, “Türkçede ‘Önce sağlık’ diye çok güzel bir ifademiz var. Her işin başı sağlık diyoruz ve sigortacılıkta da en önemli branş diyebiliriz. Sağlık, daha net bir ifadeyle hastane masrafları birçok ülkede yüksek ve sigorta burada önemli bir avantaj sağlıyor. Herhangi bir sağlık sorunumuzda sadece tedaviye odaklanmak için sağlık sigortaları önemli bir ihtiyaç ve bu anlamda bütçesine göre herkesin sağlık sigortası yaptırması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 

TSS’de henüz istenilen seviyenin yakalanmadığını ancak gelişme olduğunu söyleyen Atalay, “SGK verilerine göre Türkiye’de sosyal güvenceye sahip 25 milyondan fazla çalışan var. Buna karşın tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip kişi sayısı sadece 2,5 milyon seviyesinde. Bu sayı pandemiden önce, yani 2019 yıl sonunda 1,3 milyondu. Covid 19 sağlık sigortalarının önemini herkese hatırlattı. Sektör de salgın döneminde önemli sorumluluk aldı. Pandemi aslında özel sağlık sigortası poliçelerinin çoğunda istisnaydı. Buna rağmen hem SGK’nın üzerindeki yükü paylaşmak hem de sigortalılara destek olmak için sigorta şirketleri pandemi giderlerini sorumluluk alarak karşıladı. Tamamlayıcı sağlık sigortaları (TSS) yalnızca sigorta şirketleri için değil, aynı zamanda sigortalılar için de önemli bir avantaj. TSS’de poliçe sahipliği artarsa, bu durum genel sağlık sistemine de olumlu yansır böylece devlet, şehir ve üniversite hastanelerinde yoğunluklar azalır. Bu anlamda sigortacılar olarak TSS’yi daha fazla duyurmayı ve TSS sahibi kişi sayısını artırmayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı.  

 

Sağlık branşındaki prim üretimine de dikkat çeken Atalay, ‘2019 yılının ilk yedi ayında sağlık branşındaki prim üretimi 5 milyar TL seviyesindeydi. Bu yılın ilk yedi ayında ise 13,8 milyar TL. üç kata yakın bir artış var. Bu da sağlık sigortalarına olan talebin arttığını bize gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Groupama Sigorta Sağlık Grup Müdürü Elvan Atalay: “Covid 19, sağlık sigortasının önemini hatırlattı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.