Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.47%
Bitcoin
3.903.235,28 TRY
tr eth
ETH
-1.45%
Ethereum
133.644,20 TRY
tr bch
BCH
-1.27%
Bitcoin Cash
24.356,60 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Menderes Engel Tanımıyor

Menderes Engel Tanımıyor

Menderes Engelsiz Yaşam Derneği kuruluş işlemlerini tamamladı. Menderes Kasabalı Restaurant’ta gerçekleşen program yoğun katılım ile gerçekleşti.

 

Menderes Engelsiz Yaşam Derneği Kurucu Başkan Emrah Görenti: “Menderes'te uzun yıllardır eksikliğini tamamlamak adına attığımız bu ilk adımda heyecanımızı paylaştığınız için çok memnun olduğumu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.  Menderes’teki engellilerin yaşamını destekleyen altyapı, eğitim ve tanımlamaların yeniden düzenlenmesi, engelli ve engelsiz tüm hemşehrilerimizin ortak yaşama kültürünün oluşması amacıyla bu derneği kurduk.

 

Bu derneğin kurulmasındaki en temel amacımız, ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin durumunu tespit etmek, biz engellilere hizmet vermek üzere çıkarılmış yasaları takip etmek ve yerel yönetimlerin engellilere yönelik verdikleri hizmetleri araştırmak. Doğru eğitim, yapıcı yasal düzenlemeler ve toplumdaki engelli tanımının dönüşümü ile hayatın içinde daha çok var olan, üretime katılabilen engelliler, hayata yeni bir vizyon, farkındalık ve kararlılık katacaktır. Her alanda ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini, yaşamlarını sürdürebilmeleri ve yakınlarından sonra bakımlarının sağlanması, resmi daireler, özel kurumlar ve Belediyenin Hayat alanlarının Engelsiz hale getirmesinin sağlanması, toplumunun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahip, özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan, özgür üretken bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımlarını sağlamaktır. İlk başta komşu ilçelerimiz Buca, Gaziemir, Karabağlar, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı olmak üzere güzel İzmir’imizin tüm ilçelerindeki engelli dernekleri ile iletişim halinde olacağız.

 

Onlar problemlerle nasıl başa çıkmış fikir alışverişlerinde bulunacağız. Sadece tabela derneği olmak istemiyor gerçek anlamda sorunlara çözümü en doğru şekilde bulmak için gayret göstermek istiyoruz. Engelsiz Yaşam Derneğimizin çalışmalarıyla Menderes’te günlük hayatta karşılaştığımız zorluklarla mücadele ederek “yardıma muhtaç” pozisyondan “kendi kendine yetebilen” bir bireye dönüşmek için hep birlikte çalışacağız. Bu alanda yapacağımız çalışmalara öncülük eden, farklı disiplin ve meslek alanlarında yetkin, birçok uzman ve gönüllü, önemli projelerimizin uygulanmasında aktif görevler alarak hayallerimizi gerçekleştireceğimize inancım tamdır. Engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımızla birlikte, Engelsiz Menderes için Menderes Engelsiz Yaşam Derneği'ni kurduk. Menderesliler adına hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

 

GÜÇLÜ KADRO
Emrah Görenti Başkanlığında kurulan dernek yönetim şeması şu şekilde; Başkan Yardımcıları Mesut Keyik (Psikolog, Öğretmen) ve Nurten Özbay Yıldız (Fizyoterapist), Sayman Zeki Günaydın (bankacı) ve Zeki Ağrali (Rehabilitasyon işletme Müdürü) Sekreterler ise Emine Bahar Soylu (hemşire) ve Gülşah Çavuşlu (Rehabilitasyon Koçu) oldu. Konuşmanın ardından dernek tüzüğü katılımcılara sunuldu, imza töreni ve görev tebliğ mazbatası takdimlerinin ardından program sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Menderes Engel Tanımıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.