Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.47%
Bitcoin
3.903.235,28 TRY
tr eth
ETH
-1.45%
Ethereum
133.644,20 TRY
tr bch
BCH
-1.27%
Bitcoin Cash
24.356,60 TRY
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pandemi Sonrası Eğitim Sektörünün Durumu

Pandemi Sonrası Eğitim Sektörünün Durumu

“HAFTANIN HER GÜNÜ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ BİTECEK”

 

Pandemi döneminin en çok tartışılan konularından biri kuşkusuz ‘eğitim’ oldu. Peki eğitim kurumlarının deneyimlediği bu süreç eğitim sistemlerinin yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilebilir mi? Eğitimde yakın gelecekte bizi hangi gelişmeler bekliyor?  

 

Eğitim gündeminde öne çıkan konuların ele alındığı “Yolun Başındayken” programında Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde özel okulların durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Hayattaki değişimler ile eğitimdeki gerekliliklerin bir araya getirilmesi gerektiğini savunan Kalko, sektörde son yıllarda yaşanan değişikliklerin yeterli olmadığını belirtti. “Eğitim sektörünün değişime girebilmesi için belki de böyle bir zorunluluk gerekiyordu” diyen Kalko, pandeminin bu değişimi hızlandırdığını ifade etti. Öğrencilerin bu dönüşüme öğretmenlerden daha hazır konumda olduğunu vurgulayan Kalko, eğitim yaklaşımlarının kısa vadede köklü değişikliklere uğrayacağını savundu. Kalko şunları aktardı: “Hibrit model yakın bir zamanda üniversitelerden başlayarak bize de sirayet edecektir. Beş gün üniversite eğitimi bitecek. İki-üç gün üniversitede, kalan günler çevrimiçi olarak hibrit modelli bir kurguya kesinlikle geçilmek zorunda.”

 

Eğitimde sürdürülebilirliği sağlamanın ana şartının değişim olduğunu ifade eden Kalko, kişiye özgü modellerin mutlaka uygulanması gerektiğini belirterek; bunun için teknolojinin ve yapay zekanın nimetlerinden faydalanılması gerektiğinin altını çizdi. 

 

“Herkesin ayrı öğrenme modeli ve öğrenme türleri var. Kişiye özgü bir öğrenme modelini oturabilirsek, çocuklarımız arasında rekabeti ve sınıfta kalma-geçme gibi kurguları da azaltmış olacağız. Sınav kağıdından çocuklarımıza puan veren, değerlendiren mekanizmalardan çıkmamız ve projeye dayalı bir modele dönmemiz gerekiyor. Çünkü iş hayatında kimsenin önüne kalem kâğıt verilip, sınav yapılmıyor, projeden bahsediliyor. “17 yıldır ilk defa bu kadar belirsiz bir süreç gördüm” diyen Kalko, özel okulları zor günler beklediğini belirtti. “Bakanlığın teşvik mekanizmasının tekrardan sektöre kazandırılması hiç bu kadar elzem olmamıştı” vurgusu da yapan Kalko, özel okullara yönelik teşviklerin yeniden uygulanması gerektiğini dile getirdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Pandemi Sonrası Eğitim Sektörünün Durumu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.