1. Haberler
  2. Webmaster
  3. SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale, web sitelerinin ihtiyaç duydukları en önemli faktörlerden biridir. Peki, SEO uyumlu makale nedir, SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Bu yazıyı dikkatli bir şekilde okuduğunuzda, SEO uyumlu makalenin nasıl yazılacağı hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgilere ulaşmış olacaksınız.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

Bir internet sitesinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde, aşağıda da belirteceğimiz önemli kurallar çerçevesinde hiçbir kopya olmadan hem Google ve hem de okuyucuya yönelik yazılmış makalelerdir diyerek, SEO uyumlu içerik nedir? Sorusunu cevaplandırabiliriz.

SEO Uyumlu İçeriğin Önemi

Önemine baktığımızda ise web sitelerinin ciddi bir ziyaretçi trafiğine sahip olması için, en önemli etkenlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Başta Google olmak üzere arama motorları, kullanıcılarına yeni taze ve kaliteli içerikleri sunma amacı gütmektedir. Özellikle Google, bir konu hakkında imla ve dil kurallarına uygun olarak yazılmış, özgün ve taze içerikleri daha üst sıralarda göstererek ziyaretçilerinin istifadesine sunar.

Google sıralamalarında bir içeriğin üstte yer alması için birçok etken olsa da, biz içerik için bu etkenlerin neler olduğuna bakacağız.

Birçok web sitesi sahibi veya içerik yazarı, içeriğin sadece özgün ve anahtar kelimelerin geçmesi halinde SEO uyumlu olduğunu düşünse de bu çok yanlıştır. Google yapay zekâsı, içerikteki imla yanlışlarını ve diğer hususları çok iyi analiz edebilir seviyeye gelmiştir.

Yapay zekâya basit bir örnek verecek olursak, yazım dilinizde bir Word dosyası açıp yabancı veya yanlış bir kelime yazdığınızda, bu kelimenin altında dalgalı bir kırmızıçizgi görürsünüz. İmla hatalarında ise bu çizgi daha çok, yeşil renktedir. Bu yapay zekânın bu hataları gördüğünün en somut kanıtlarından biridir.

Ayrıca yazının kelime sayısına göre ortalama tahmini okunma süresi, yapay zekânın analiz ettiği şeylerden biridir. İnternet kullanıcısı yazınızı bulup girdiğinde bu ortalama sürenin çok çok altında kalıp sitenizden çıkması, yapay zekâ için kalitesiz içerik algısını oluşturmaktadır. Ziyaretçilerinin önemli bir kısmının bu şekilde içerikten ayrılması, oldukça olumsuz bir sinyal verecektir.

Özetle; SEO uyumlu içerikler yukarıda bahsedilen kriterlere bağlı olarak, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle, web sitelerinin “can damarı” konumundadır. İçerikle birlikte sitenin sık güncellenmesi, oturmuş bir yapıda olması vb. unsurlarda, bunu desteklemektedir.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şimdi en merak edilen sorulardan biri olan SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorusunun cevabına gelelim. Bunu da yine maddeler halinde yazarsak, daha iyi anlaşılacaktır.

Anahtar kelimeler: Doğru yerlerde geçmelidir. Bunun için yazı başlığında, giriş kısmında ilk paragrafın mümkün olduğu kadar başında ve alt başlıkta anahtar kelimenin geçmesi önemlidir. Yazı uzunluğun bağlı olarak bunların dışında 1-2 yerde daha anahtar kelimeyi yazı geneline dağıtmak faydalıdır.

İmla Kuralları: Bir içerikte yazılanların anlaşılır olması, okuyucunun durup soluklanarak okuduğunu anlaması için önemlidir.

Alt Başlıklar: Belirli ve gerekli yerlerde H2, H3, H4 etiketlerine uygun alt başlıkların kullanılması, içeriği görsel açıdan zenginleştirdiği gibi okunabilirlik düzeyini artırır.

Paragraf Yapısı: İçeriklerin paragraf yapısı da, yine kullanıcı odalı SEO açısından önemlidir. Paragrafları ihtiyaca göre kısa tutmak yine yazı görselliğini zenginleştirdiği gibi, okuyucunun içerikte kalma süresini artırır.

Kelime Sayısı: Daha önceden kelime sayısının +300 kelime olması, öngörülen önemli bir şeydi. Ancak bir içerikleri gereksiz şekilde uzatmanın kullanıcı odaklı SEO açısından olumsuz yanı düşünüldüğünde, 800-900 kelime yazmak yeni algoritmadan da anlaşıldığı gibi gereksiz sayılabilir. Burada kelime sayısı 250 veya 2500 olsun, kullanıcının ihtiyacına yönelik içerikler üretilmelidir.

Bold Yazım: Direk olarak bir SEO kuralı olmamakla birlikte kullanılan anahtar kelime ve kuyruklarının bold yani kalın olarak belirtilmesi, içerik hakkında Google botlarına işaret vermektedir.

Arama Eğilimini Düşünün: Bir içeriğin gerçek manada SEO uyumunu yakalayabilmesi için, kullanıcıların içerik konusuyla ilgili farklı aramalarını düşünerek hareket etmek gerekir. Örneğin bu yazımızın temel konusu SEO uyumlu makale iken, bunun bir diğer versiyonu olan SEO uyumlu içerik anahtarını da yazı içerisinde geçtik.

Özgünlük: Yazılan içeriğin kesinlikle özgün olması gerekmekte olup, en önemli kural özgünlüktür. Akademik içeriklerde bazı cümle yapıları kaçınılmaz olarak kopya olacak olsa da, klasik makalelerde kesinlikle kopya olmamalıdır. Size verilen konu hakkında internetten araştırma yaparak, konuyu anahtar kelime ve yukarıdaki kurallara bağlı olarak tamamen kendi kelime ve cümleleriniz ile yazmanız gerekir.

SEO uyumlu makale nedir? SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorularının yanı sıra, bu tip içeriklerin öneminden bahsettik. Konuyla ilgili sormak veya paylaşmak istediklerinizi, yorumlar kısmımızdan bizlere iletmenizden memnuniyet duyarız.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin