Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.55%
Bitcoin
3.880.585,34 TRY
tr eth
ETH
-1.21%
Ethereum
132.997,95 TRY
tr bch
BCH
-0.08%
Bitcoin Cash
24.431,12 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tugay Karşıyaka’yı Yeraltı Konteynerleri İle Donattı

Tugay Karşıyaka’yı Yeraltı Konteynerleri İle Donattı

Karşıyaka Belediyesi’nin çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek, kötü koku problemine engel olmak için başlattığı yeraltı konteyner uygulaması başarıyla devam ediyor. İlçe genelinde bulunan eski tip konteynerler kaldırılarak yerine daha sağlıklı ve modern yeraltı konteynerleri yerleştiriliyor. Kentte bulunan yeraltı konteynerlerine 2022 yılında 71 tane daha eklenerek toplam sayı 268’e çıkarıldı.

 

Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve düzenli bir Karşıyaka için mevcut çöp konteynerlerini kaldırarak yeraltı konteyner sistemini daha fazla yaygınlaştırıyor. 5000 litre kapasiteli yeraltı konteynerleri hava koşullarına, çöp, deniz ve yağmur suyuna karşı da dirençli olarak tasarlandı. Çöp atma bacası, yaya platformu, iç konteyner haznesi ve güvenlik platformundan oluşan konteynerlere atılan çöpler iç konteyner haznesinde depolanıyor.

 

EN SAĞLIKLI SİSTEM

Çöplerin toplanmasında en sağlıklı ve modern yöntem olarak bilinen yeraltı konteyner sistemi, klasik konteynerlerden yaklaşık 6 kat daha fazla depolama kapasitesine sahip olmakla birlikte; çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasının da önüne geçiyor. Böylece, çöplerin çevreye dağılarak kirlilik yaratması engelleniyor. Ayrıca sistem olası kazaların önüne geçmek için güvenlik koşulları da gözetilerek tasarlandı. Konteynerlerde; çöplerin depolandığı iç konteyner haznesi çöpleri boşaltmak suretiyle çıkarıldığında, güvenlik platformu adı verilen malzeme kuyunun ağzını tamamen kapatarak kuyunun içerisine canlıların düşmesini engelleyecek şekilde asansör sistemi de mevcut.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tugay Karşıyaka’yı Yeraltı Konteynerleri İle Donattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.