Loading...
tr usd
USD
0.21%
Amerikan Doları
41,57 TRY
tr euro
EURO
0.10%
Euro
48,55 TRY
tr chf
CHF
0.15%
İsviçre Frangı
51,97 TRY
tr gbp
GBP
0.10%
İngiliz Sterlini
55,54 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
0.03%
Euro Amerikan Doları
1,17 TRY
bist-100
BIST
-1.04%
Bist 100
11.258,72 TRY
usd gau
Petrol
-0.32%
Brent Petrol
69,20 USD
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
5.012,06 TRY
tr btc
BTC
-1.81%
Bitcoin
3.869.692,53 TRY
tr eth
ETH
-1.95%
Ethereum
133.342,13 TRY
tr bch
BCH
0.09%
Bitcoin Cash
24.704,08 TRY
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Antalya Büyükşehir enerji etüdü projesine dahil edildi

Antalya Büyükşehir enerji etüdü projesine dahil edildi

Özel Büyükşehir Eğitim Okulu’nun enerji etüdü hazırlanacak 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamu binalarının enerji verimliliği yatırımlarının enerji performans sözleşmesi ile artırılmasını amaçlayan projeye dahil edildi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi binasında enerji etüt çalışması yapılacak. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında kamu binalarında enerji verimliliği yatırımlarının enerji performans sözleşmeleri ile artırılmasını amaçlayan ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen “CS-02A Türkiye’ de Kamu Sektörü için Enerji Verimliliği Danışmanlığı Piyasasının Güçlendirilmesi, Enerji Verimliliği Finansmanı ve Enerji Verimliliği Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi”ne dahil edildi. 

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ 

Projeyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi binasının ücretsiz enerji etüdünün yapılması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca uygun görüldü. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz başkanlığında, firma yetkilileri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak enerji verimliliği projelerine son derece önem verdiklerini söyledi. 

 

ÇALIŞMANIN DETAYLARI ELE ALINDI

Genel Sekreter Yardımcısı Gürbüz, “Büyükşehir Belediyesi olarak Güneş Enerji Santrali (GES) projelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Muhittin Böcek, başkanımız Türkiye’de ilk kez kamu binasına GES kurdu. İlerleyen süreçlerde diğer kurumlarımızda da GES projelerine hayata geçireceğiz. Temiz enerji, enerji verimliliği ve karbon salınımı gibi konularda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak son derece titiz çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemize ait bir binamızın enerji etüdü projesine dahil edilmesinden son derece mutluyuz. Bu konuda her türlü işbirliğine hazırız” dedi. Daha sonra ise projenin detayları ve nasıl bir çalışma yapılacağı konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

 

ÖLÇÜM VE RAPORLAMA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalışmayla birlikte, enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik bilgi toplama, ölçüm değerlendirme ve raporlama yapılarak binanın enerji tüketimine yönelik yapılması gereken çalışmalar ele alınacak. Yapılacak olan raporlama doğrultusunda binanın enerji tüketimi yönünden ne durumda olduğu ve ihtiyaç duyulan değişimlerin maliyeti ve geri ödeme süreleri rapor halinde hazırlanacak. Yapılacak çalışmalar ile enerji tasarrufu sağlanarak, kamu giderlerinin düşürülmesi ve sera gazı salımının azaltımı sağlanacak.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Antalya Büyükşehir enerji etüdü projesine dahil edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.